|

Edwin Oudshoorn Return to Home show MBFWA

Edwin Oudshoorn heeft tijdens de Mercedes- Benz Fashion Week Amsterdam een schitterende show neergezet. Een couture collectie die gaat over hoop en overlevingsdrang.

Edwin Oudshoorn heeft het talent om van zijn fashionshow een echte voorstelling te maken, compleet met precies dat decor en die muziek waardoor je meteen in zijn verhaal meegenomen wordt. Return to Home refereert van zwartomrande tekst op de zitplaatsen tot het grauwe decor met een stad in puin op de achtergrond aan verlies en verwoesting.

airmagazine-rachelle-de-leeuw

airmagazine-rachelle-de-leeuw

Zijn collectie, die geïnspireerd is op het overlijden van zijn vader laat prachtige mantelpakjes zien die vanwege de roklengte, sobere tinten en transparante lagen die als een grauwsluier over elkaar liggen aan oorlog denken, maar in zijn collectie vind je ook New Look achtige jurkje met wijde rokken en wat lichtere motieven. Hoe verder de show vordert, hoe lichter het decor en de ontwerpen worden. De talrijke donkere kralen die op de kledingstukken geborduurd zijn worden afgewisseld met felle kleuraccenten. Liefde en mooie herinneringen lijken toch de overhand te krijgen. We krijgen na de show zelfs een mooi verpakte tulpenbol van de ontwerper mee, als symbool van hoop.

airmagazine-rachelle-de-leeuw
airmagazine-rachelle-de-leeuwairmagazine-rachelle-de-leeuw


airmagazine-rachelle-de-leeuw

airmagazine-rachelle-de-leeuw

Net als bij zijn show Remembered Colours is het de afwisseling van fragiel en liefelijk met de duistere kant van het leven die zijn werk zo indrukwekkend maakt. En zo heeft   Edwin Oudshoorn met Return to Home zijn persoonlijke leed vertaalt naar wondermooie items die we op iedere première hopen te spotten. Zodat iedereen van zijn enorme talent kan genieten.

airmagazine-rachelle-de-leeuw

airmagazine-rachelle-de-leeuw

Check mijn instagram account @fstip  voor filmpjes en pics van de Mercedes- Benz Fashion Week Amsterdam

Fotografie: Rachelle de Leeuw

Posted by on januari 23 2015. Filed under Fashion, Fashion/Beauty, Fashionnews. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

Leave a Reply

Vertel het door

GezondheidGezondheid