|

Parfumvrije deodorant met Aluin

Krijg je regelmatig een astma aanval van deodorant? Dat er parfumvrije deodorant bestaat wisten we al een tijdje, maar sinds kort zijn er meerdere merken met een helemaal biologische deo! Zonder parfum, alcohol of andere irriterende stoffen.

parfumvrije-deo-airmagazineDeo gemaakt van aluin

Sinds kort zijn er meerdere merken, zoals DO2 en Crystal, die biologische deo verkopen, ideaal als je niet tegen parfum kunt. Het enige waar deze deodorants  uit bestaan is aluinsteen en water. Aluinsteen lost op in water, waardoor je het makkelijk bij je oksels kan aanbrengen. Het werkt de hele dag door tegen vervelende geurtjes, laat geen strepen achter en is goed voor je huid.

Verschillende varianten deodorant

Er zijn verschillende varianten van de deodorant. Het merk DO2 heeft een flesje met losse aluinstenen erin, dit flesje moet je zelf vullen met water waarna je het kan opspuiten. Omdat het aluinsteen niet meteen helemaal oplost is het meerdere keren te vullen. Het ziet er dus uit als erg weinig, maar als je in gedachten houdt dat één flesje tot wel 10 keer te vullen is, blijkt dat hij uiteindelijk bijna twee en een half keer langer meegaat dat een normale deo spuitbus.  Verder komt de steen ook voor als een stick die je zelf een beetje nat moet maken met water waarna je hem onder je oksels kan smeren.

Nog meer voordelen van Aluin

airmagazine-parfumvrij-beauty-deoNaast dat de aluin deo helemaal natuurlijk is, is het ook niet getest op dieren en kan aluinsteen meer dan alleen als deodorant functioneren. Aluin helpt ook bij:
Bloed stelpen van kleine wondjes
Ontsmetten van wondjes
Acné kalmeren
Zweetvoeten

Welke merken en waar te koop?

Er zijn verschillende merken die deodorants van aluin maken, maar tot nu toe konden we DO2, Salt of the Earth en Crystal Body Deodorant Stick gewoon bij de drogist vinden. De deo’s zijn wel iets duurder dan een normale spuitbus of roller, maar ze zijn dan ook veel langer te gebruiken (op de stick staat dat er een jaar lang mee te doen is), wat dus goed voor het milieu is en dat ze dierproefvrij zijn, is ook wel wat waard.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, items, winacties?
Schrijf je hier in voor de Airmagazine nieuwsbrief!

Posted by on oktober 15 2012. Filed under Beauty, beautynews, Fashion/Beauty. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

Leave a Reply

Vertel het door
Black Friday 2021Black Friday 2021