|

Handige trouwtips

Het is lente en de zomer komt er aan (hoop ik), dat betekent dat het trouw seizoen begonnen is. Normaal merk ik hier eigenlijk niks van, tot ik zelf gevraagd werd. Aan het eind van augustus ga ik zelf trouwen als het goed is, er is een hele nieuwe wereld voor mij open gegaan.

bride-peach-dress-rocknrollbride
Planning van je bruiloft, wat en wanneer?
Vanaf het moment dat je verteld dat je gaat trouwen krijg je gevraagd maar zeker vooral ook ongevraagd veeladvies met de beste bedoelingen. Een aantal mensen in mijn omgeving raakte in de stress toen bleek dat ik al over een half jaar wilde trouwen. Het is ook wel waar dat sommige dingen veel tijd kosten of een bepaalde levertijd hebben. Bijvoorbeeld je trouwjurk, het is wel handig om die een half jaar van te voren te bestellen, vooral als die helemaal in jouw maat gemaakt moet worden. Bij veel winkels is later is volgens mij ook nog best te doen, laat je vooral niet te zenuwachtig maken. Ook aan de trouwlocatie, kerk of feestlocatie moet je wel op tijd afhuren, puur om er voor te zorgen dat de plek die jij wilt nog vrij is. Wat wel handig is, is wanneer je van te voren toch wel een lijstje maakt wie wanneer mogen komen, maar dat was eigenlijk niet eens het eerste wat ik heb gedaan. Tot nu toe vind ik de stress die bij het voorbereiden hoort nog wel meevallen, dat komt misschien nog wanneer ik echt heel veel moet gaan regelen.

trouwplannen-annesaraHandige trouw sites

Toch heb ik al een paar dingen uitgevonden die misschien voor jou ook handig zijn als je een bruiloft aan het plannen bent, of dat binnen kort gaat doen.

Heel Pinterest staat vol met trouw inspiratie en leuke ideeën, maak dus vooral een geheim bord op waar je steeds dingen pint. Je kunt de plaatjes meenemen naar de kapper, cateraar, bloemist enz. en niemand anders ziet het verder want het bord is geheim.

De site Fuccisphoto’s had veel goede punten vond ik, zoals een  arm work-out, omdat de armen eigenlijk voor de delen zijn die je ziet in een trouw jurk.

Lisa Eldridge heeft sowieso fijne beauty tutorials (ze doet de make-up voor bekende magazines en merken), maar ze heeft ook een paar speciale bruid-make-upjes, handig voor inspiratie of als je jezelf opmaakt (of een vriendin).

Martha Stewart heeft ook site met heel veel tips en trucs, sommige een beetje over de top Amerikaans (net als bij Pinterest soms), maar ook best wel wat leuke dingen.

boeket-broches

Ik ben natuurlijk nog volop aan het plannen, ik schrijf binnenkort weer een artikel met nog meer handige puntjes of ideeën. Airmagazine heeft trouwen zelf ook een trouw bord op Pinterest.

Heb jij fijne tips voor een allergeenvrije taart,  een mooie lokatie, een hooikoorts vrij boeket of  een geweldige trouwfotograaf, mail dan even naar redactie@airmagazine.nl of laat een berichtje achter.

Posted by on juni 3 2013. Filed under Featured, Real life, Real life/Future. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

Leave a Reply

Vertel het door
Black Friday 2021Black Friday 2021