|

What’s in my bag: Canan

whats in my bag-airmagazine-astma-allergie

Iedere vrouw heeft zo haar vaste items die ze altijd met zich meedraagt. Antihistamine tegen allergie, een Louis Vuitton agenda voor alle afspraken of die ene fijne lipgloss. Airmagazine kijkt regelmatig mee in de tas van lezeressen, schrijfsters en toevallige passanten. Kijk je mee?

What’s in my bag? Canan Erüre Çalɪșkan, 33
Beroep: Internationale baan, freelance-schrijfster voor onder meer SuperTrash en Talkies Magazine (eigen blog Quotista.blogspot.com) en Creative-Director KYFLND Entertainment & Publishing.

whats-in-my-bagCadeau uit Damascus
Deze tas van Fendi heeft een grote emotionele waarde. Het was een verjaardags kado van mijn man, gekocht bij Villa Moda in Damascus. We hebben er 3 jaar gewoond en elke dag was magisch. Villa Moda is een prachtige designerstore, verstopt in een eeuwenoud pand; je ging door een reusachtige bewerkte zware houten poort naar binnen, en ontdekte daar dus schatten aan designer kleding en accessoires.. Elke keer als ik naar de tas kijk denk ik aan Damascus en de prachtige tijd die we daar hebben gehad. Mijn portemonnee is van Fendi, hij is groot, en altijd helemaal vol. Ik bewaar altijd al mijn bonnetjes, god weet waarom. Ben onbewust altijd bang dat ik iets moet terugbrengen en dat ik dan de bon kwijt ben denk ik ;-) Verder heb ik er altijd een foto van mijn dochtertje in zitten, naast de tig pasjes en ID-essentials.

Ebay avontuur
Dit toilettasje van YSL was eigenlijk mijn eerste miskoop bij Ebay: Als amateur-koper dacht ik een heuse deal te hebben gemaakt toen ik dit tasje voor een goede prijs op de kop tikte. Helaas had ik niet gekeken naar de dimensies, en was de teleurstelling compleet toen ik hem binnenkreeg; hij bleek dus piepklein te zijn! Sindsdien gebruik ik hem als make-up tasje; en elke keer dat ik het tasje zie, moet ik er nog om lachen. Inhoud toilettasje: Mascara Diorshow Black out, wenkbrauw poeder–set van Chanel, Blusher, lippotlood van Trekpleister (eigen merk) Ik gebruik overdag eigenlijk nooit zoveel make up: beetje mascara, blusher en misschien wat lipgloss, maar ik zweer bij de Beauty Flash Balm van Clarins die ik onder m’n getinte dagcrème doe van Nuxe: het geeft je direct een gezonde uitstraling zonder een opgemaakt gezicht! Verder gebruik ik een eau de parfum van Balenciaga, die alleen nog online te verkrijgen is om de één of andere reden.  Ik kijk vaak m’n emails na, check Facebook, of maak foto’s van dingen/plekken; ik gebruik mijn Blackberry ook om ideeën op te schrijven voor nieuwe columns/artikelen.

Zonnebril: Deze zwarte Ray-ban heb ik ook gekocht in Damascus; vind hem eeuwig stylish en heb hem om die reden ook al eeuwig… Verder heb ik altijd een gelukssteentje bij me. Dit steentje met daarop een lieveheersbeestje heb ik ooit van mijn moeder gekregen en het gaat tas in/tas uit ‘ever since’. Ik zorg ervoor dat het steeds in de tas zit dat ik die dag meedraag, omdat ik geloof dat het geluk brengt.

Schriftje voor onderweg
Omdat alles bijhouden op je BB onmogelijk is, heb ik ook altijd een schriftje bij me. Ik zit dagelijks in de metro in Brussel en het is ongelooflijk hoeveel verschillende soorten mensen je daarin tegenkomt. Het is dus een bron van inspiratie en ik hou er vaak grappige verhalen aan over. Verder heb ik nog allerhande ‘omkoop’ materiaal voor mn dochtertje zoals een prinsessen memo-blokje, hubba bubba kauwgum, of lollies…slecht, maar soms is SUIKER het enige antwoord op een vervelende peuter.

Altijd onderweg
Autosleutels: Ik reis veel. Mijn man en ik hebben een evenementen bedrijf waarmee we regelmatig hippe feesten organiseren in onder meer Holland Casino in Rotterdam. We zijn daar dus vaak te vinden. Binnenkort worden daar nog een aantal nieuwe locaties in andere steden aan toegevoegd; dus dat wordt nog meer reizen!

Extra schoenen
Als het past:  prop ik nog een paar extra schoenen in m’n tas. Ik hou van hakken, maar heb er al menig gebroken door mijn bouwvakkers- walk. Helaas gebeurt dat op de meest vreemde momenten op een vaak dramatische manier (terwijl ik naar de metro ren bijvoorbeeld). Ik probeer dus altijd een extra paar (het liefst flats) bij me te hebben voor het geval ik weer een ‘Mentos’-moment heb.

Ik ben een heuse schoenen-gek: op www.ladieswithanattitude.nl kun je regelmatig mijn nieuwe aanwinsten bekijken onder Canan’s Shoe Shine.

Vind je dat jij de volgende What ’s in my bag moet doen? Mail dan redactie@airmagazine.nl en misschien gaat het volgende artikel wel over jouw tas!

Posted by on november 3 2011. Filed under Fashion, Fashion/Beauty, What's in my bag?, your fashion, Yours. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

1 Comment for “What’s in my bag: Canan”

  1. wat een heerlijke vrouwelijke tas weer (make up, notitieboekjes, en extra schoenen :))
    Vind het notitieboekje met doornroosje/assepoester heel schattig!

Leave a Reply

Vertel het door
Black Friday 2021Black Friday 2021