|

Alternatieven voor vloerbedekking bij allergie en astma

Bij astma of een allergie voor huisstofmijt kun je het beste om zo min mogelijk stoffen bekleding in huis hebben; kies daarom voor een gladde vloer. Airmagazine geeft je nieuwe interieur ideeën en zet de mooiste en meest inspirerende opties voor je op een rij.

Kurk tegen allergie

Vind je dat een laminaat of houten vloer te veel geluid maakt als je er met je pumps over heen loopt? Neem dan een kurken vloer. Duurzaam, van natuurlijk materiaal en geluiddempend.

goede-vloer-allergie-astma

Geen last van huisstofmijt met tegels

Tegels in je woonkamer? Of in je slaapkamer? Ja, het is lang zo’n gekke optie niet meer. Met vloerverwarming eronder ook nog eens erg aangenaam. Kies voor authentieke Portugese kalktegels of tegels die lijken op hout.

goede-vloer-allergie-astma

Minder last van astma met PVC/Vinyl in je woning

Geen vloerverwarming, maar wel een Portugese sfeer in huis? Wil je perse een geluiddempende vloer, maar niet vastzitten aan het kleurenpalet van kurk? Kijk dan eens naar vinyl, voor tegels in Portugees dessin of met een seventies look.

goede-vloer-allergie-astma

Laminaat beter bij copd

Het is voor de hand liggend, maar laminaat is natuurlijk een betaalbaar en gemakkelijk zelf te leggen alternatief voor parket of carpet. En ook hierbij is het mogelijk om uit allerlei verschillende designs te kiezen. Ga bijvoorbeeld voor een grafisch patronen in grijstinten zoals hierboven!

 

goede-vloer-allergie-astma

Epoxy bij huisstofmijtallergie

Wil je iets heel speciaals? En heb misschien wel een huisstofmijt allergie, maar hele gezonde longen? Kijk dan eens naar een epoxy-vloer. De hars is niet goed voor huid en luchtwegen, dus er zelf aan beginnen is als Air-girl met astma of mcs geen slim idee, maar het resultaat is geweldig. De ondergrond kun je zo gek maken als je wilt. Leg bijvoorbeeld een laag koperen muntjes en giet daar een laag epoxy over. En zo zijn er nog legio opties. Voordeel van epoxy is dat het naadloos is. Geschikt voor iedere ruimte in huis, van de badkamer tot de slaapkamer.

Bewaren

Posted by on januari 8 2015. Filed under Featured, indoors, Living. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

Leave a Reply

Vertel het door
Black Friday 2021Black Friday 2021