|

Verborgen ingrediënten en voedselallergie

Wanneer je allergisch bent voor bepaalde soorten eten is het een enorme puzzel om er achter te komen wat je dan wel kunt eten.Omdat iets simpels als brood al zoveel ingrediënten bevat die je niet verwacht is het juiste kopen om veilig te eten lastiger dan je denkt.Ik merkte dit afgelopen week weer , met krentenbrood.

Allergisch voor steenvruchten en noten

Je kent het vast als je ook meerdere voedsel allergieën hebt; wanneer je bij je ouders of vrienden gaat eten moet je altijd alles checken, want ook al zijn dit juist de mensen die om je geven, dat wil niet zeggen dat ze goed genoeg op jouw veiligheid hebben gelet.Dat er in pastasaus vaak tomaten zitten lukt meestal prima, maar heel veel etenswaar bevat gewoonweg bestanddelen die iemand zonder allergie niet eens bedenkt. en soms vergeet je het zelf ook bijna.

Krentenbrood zonder fruit, noten en kruiden

Ik had weer eens trek in krentenbrood. Dat eet ik bijna nooit, ik dacht dat ik de vorige keer rozijnenbrood van Plus had, maar zonder al te veel zorgen keek ik in de Lidl naar iets soortgelijks. Omdat het me leuk leek om jullie eens te laten zien hoe moeilijk eten vinden kan zijn heb ik wat pics gemaakt. En ik moet zeggen, deze keer vond ik erg snel wat ik zocht.

voedselallergie-supermarkt
Zachte bolletjes van Lidl. Hier zit kurkuma in, verrassing! Ik weet nog goed dat vriendlief soep voor me had gemaakt met de zo gezonde kurkuma er in. Een hapje en ik was een uur doodziek. Next!

voedselallergie-supermarkt

Plus rozijnenkrentenbrood. Eens kijken, het is geen kerststol of Paasstol,dus deze heeft vast geen spijs. Maar wel abrikoos en  ik kan niet tegen steenvruchten zoals kersen en abrikozen.
voedselallergie-supermarkt

Reuze rozijnen/krentenbollen. Eindelijk! Deze neem ik mee en ik hou de foto in mijn telefoon, dan onthou ik ze. De mini rozijnen/krentenbollen zijn bijna hetzelfde, maar dan kleiner.

Voedselallergie voor fruit en kruiden

Het is al een enorme vooruitgang dat de belangrijkste allergenen dik gedrukt moeten zijn, maar het zou nog beter zijn als producten minder ingewikkeld zouden zijn. Of als niet iedereen hetzelfde in zijn muesli stopt. Muesli zonder noten en vruchten, sap zonder rozenfamilie fruit en kokos , pizza  en hartige taart zonder nachtschade, paddenstoelen en kruiden blijven bijvoorbeeld echt ingewikkeld.
Waar lopen jullie tegenaan bij het winkelen?

Posted by on oktober 22 2015. Filed under Featured, Food, Food for thought. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

Leave a Reply

Vertel het door
Black Friday 2021Black Friday 2021