|

Lekker eten, mooie tuinen en allergie

De afgelopen weken waren fijn vanwege Valentijnsdag en mijn verjaardag,  maar ik had ook doorlopend griep. Doodmoe, volle holtes en een spartaans dieet van histaminevrij eten zonder kruiden en fruit vanwege mijn allergie. Maar ik bleef ik op zoek naar lekker eten en mooie momenten.

Histaminevrij dieet en kruisreacties

Eten is voor mij nog steeds een heel gedoe. Ik volg, omdat ik op veel eten allergisch reageer, nog steeds een beperkt dieet. Dat betekent grofweg geen rozenfamilie, geen nachtschade, geen schermbloemenfamilie, geen ve-tsin en zo min mogelijk e- nummers. Daarbij probeer ik niet teveel histamine binnen te krijgen. Thuis eet ik heel saai, maar gezond. Buitenshuis betekent dat dat ik alleen croissantjes, simits, sushi en cheesecake eet omdat dat altijd goed gaat.
Check hier jouw mogelijke kruisreacties en allergie

bs315-kyoto

Om mijn verjaardag te vieren ging ik met mijn ouders en vriend bij Kyoto in Rotterdam eten. Wat was dat fijn! Ik werd eindelijk een keer goed geholpen, kreeg een aparte lijst en aparte plek in de keuken waar mijn eten bereid werd zodat het helemaal airproof ging.  zo hoefde ik geen seconde over mijn eten meer na te denken en kon ik mijn aandacht op mijn gezelschap richten. Je kunt hier echt met een gerust hart eten als je voedselallergie hebt.

papercup-cake-coffee

Na mijn wekelijkse rondje Markthal drink ik thuis vaak koffie met cake.  Ik ben fan van de Aziatische papercup cakejes. Ze zijn lekker sponsachtig en zacht en het uitpakken is altijd weer leuk om te doen.

papercup-cake-zijkant

Zie je hoe het papier om de cake heen gevouwen is?

linda-nieuwstad-objectrotterdamOok al was ik moe en grieperig, ik wilde toch graag naar Object Rotterdam. Het was erg druk, dus ik heb weinig interessante foto s kunnen maken.Ik vond de SS Rotterdam sowieso al het bezoek waard, maar al het design dat er te bewonderen viel maakte het echt een bezoek waard. Volgend jaar ga ik weer!

bs315-chantilly
Binnenkort ga ik naar de Prix de Diane in Chantilly. Paardenraces, een statige omgeving, overal mooi en chic geklede mensen, ik heb er zo veel zin in! Het hotel is al geboekt, nu nog een goede picknick outfit uitkiezen! Bij mijn moeder pikte ik alvast deze fascinator.

bs315-docentenopleiding-beeldend

Bij mijn ouders kwam ik ook dit krukje tegen. Ik maakte het toen ik in de eerste van de docentenopleiding beeldend aan de WdkA zat.Wat vond ik het een vervelende opdracht en wat kostte het veel tijd. alleen al daarom doe ik het nooit weg!

valentijnsdag-sushi

Valentijnsdag vierden we weer op onze eigen manier. Omdat we in de winkels niets echt  bijzonders konden vinden besloten we samen een berg sushi te maken.We stonden een tijd in de keuken en maakten genoeg voor twee dagen.

ipad-vicks

De eerste twee maanden van dit jaar had ik bijna de hele tijd griep. Eerst was ik er blij mee, tijdens mijn immunotherapie voelde ik me iedere dag grieperig, drie jaar lang. Griep stelt niets voor vergeleken met een longontsteking of infectie en ik hoefde eens geen prednison. Maar ik was het uiteindelijk zo zat, omdat mijn griepklachtjes bovenop mijn gewone klachten kwamen. Een azitromycine kuurtje van drie dagen bood uiteindelijk de oplossing.

bubbelbad-tuinidee

Dit geweldige bad kwam ik tegen bij Tuinidee. De beurs was erg leuk en groot. Er waren voorbeeldtuinen, hele mooie kunstplanten- en bloemen voor als je hooikoorts hebt en prachtige tegels. En hoe vet is dit bad! Met al die bloeiende planten en de hyacinten en narcissen die overal stonden voelde ik me wel snel beroerd, dus ik heb het niet heel lang volgehouden. Maar wat was het leuk!

image

Het was weer tijd voor mijn maandelijkse xolair injectie. Ik was er  zoals altijd doodmoe van en had dan ook altijd een middag en avond op de bank in mijn onesie gepland. Heerlijk!Het voelde extra lekker om aan te sterken omdat ik de week erna veel leuke dingen in de planning had staan. Maar daarover binnenkort meer!

Volgende keer o.a. laat ik foto’ s zien van het HEMA beautyevent, mijn woonkamer en mijn leuke nieuwe kleding, en accessoires! Volg me ondertussen op @fstip  voor leuke filmpjes en pics!

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, items, winacties?
Schrijf je hier in voor de Airmagazine nieuwsbrief!

Posted by on maart 14 2015. Filed under Backstage, Real life, Real life/Future. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

Leave a Reply

Vertel het door

GezondheidGezondheid