|

Hooikoorts door bloeiende bomen in december

Last van boompollen in december? Ik merkte dat mijn eyeliner weer op mijn kin zat, net als in de lente. Mijn eigen charmante hooikoorts alarm. En wat blijkt, vanwege de hoge temperaturen bloeien de hazelaar en els er lekker op los.

hooikoorts-december-2015

Hooikoorts tijdens de kerstdagen

Als je allergisch bent voor de pollen van de hazelaar moet je tijdens de kerst rekening houden met vermoeidheid, niesbuien en tranende ogen. Tijd om weer waterproof oogmake-up in te slaan en je voorraad Aerius aan te vullen! Door het enorm zachte weer van de afgelopen weken bloeien de eerste hazelaars weken eerder dan normaal. Door de temperaturen ruim boven de 10 graden zullen veel hazelaars rond de kerst al in bloei staan. Dit nieuwes komt van den deskundigen van onder meer Wageningen University en het Leids Universitair Medisch Centrum op de website Nature Today.

Benauwd van en allergisch voor je kerstboom

Pollenallergie eerder door hoge temperaturen

Dat de hazelaar en de els al bloeien komt door de extreem hoge temperaturen in de afgelopen weken in combinatie met een paar nachten met vorst aan de grond half oktober. Deze twee boomsoorten hebben in de winter een koude periode nodig om snel in bloei te komen zodra de temperaturen flink oplopen. Vroeger begon de eerste bloei van de hazelaar rond Valentijnsdag, maar dat zal nu een stuk vroeger zijn. Er is trouwens ook al bloeiend speenkruid en fluitenkruid gezien.

beeld: Miles Aldridge

Posted by on december 16 2015. Filed under Health, Health news. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

Leave a Reply

Vertel het door
Black Friday 2021Black Friday 2021