|

Schoonmaaktips voor astma en allergie

De lente is van oorsprong het moment om je huis op te ruimen en een grote schoonmaak te houden. Het is niet echt van deze tijd om een paar hele dagen uit te trekken voor je hele huis en als je astma hebt of allergisch bent is het ook niet goed voor je. Trouwens, als  Air-girl moet je bijna aan de lopende band schoonmaken en opruimen, anders heb je geen lucht. Maar omdat het huishouden nog steeds een rotklus is geven we je in maart en april handige tips en tricks om je huis snel en goedkoop schoon en gezond te maken en te houden!

schoonmaken-astmaSchoonmaken met meer plezier: opdelen in taken

Maak een planning voor jezelf en hou je daar aan. Doe bijvoorbeeld op maandag de woonkamer en gang, dinsdag de badkamer enz. Zet ook dingen die af en toe moeten gebeuren, zoals het stoffen van je luxaflex in je planning, anders kom je er nooit aan toe. Als je dat heel lastig vindt  kun je je abonneren op de nieuwsbrief van Flylady, werkt super en leert je anders te denken over je huishouden.

Gebruik de juiste schoonmaakmiddelen

Vroeger had ik een gruwelijke hekel aan schoonmaken omdat ik er altijd zo afgepeigerd van werd. Tot ik er achter kwam dat de chemische schoonmaakmiddelen vooral de oorzaak waren.  Ik ben niet de enige met dit probleem, Air- girl Femke heeft er ook last van. Daarom deelt ze dit voorjaar iedere week een fijn schoonmaakmiddel met je dat je een stuk fitter maakt. Wordt het huishouden toch nog ietsje leuker!
Lees alvast haar eerste tip, over schoonmaakazijn.

Posted by on maart 24 2014. Filed under cleaning tips, Featured, Living. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

Leave a Reply

Vertel het door
Black Friday 2021Black Friday 2021