|

Vakantie in Valencia met astma en allergie

Fleur richtte drie jaar geleden Airmagazine op omdat ze informatie over en praktische tips tegen astma en allergie miste. Nu geeft ze je regelmatig een kijkje achter de schermen van haar leuke leven.

Air-girl in Valencia

Om bij te komen en op te laden ging ik een weekje naar Valencia. Deze stad is rustiger dan Barcelona, en het strand is er fijn, echt een aanrader. Benieuwd hoe ik mijn vakantie doorbracht en dealde met mijn voedselallergie en allergische astma? Kijk snel mee!
valencia-hotel♥ Het hotel waar ik mijn vakantie vierde, het SH Valencia Palace, was luxe en heel schoon. hij voldeed helemaal aan mijn checklist ( Te openen ramen, laminaat, zwembad en niet in het oude centrum).  Ik ben er niet een ochtend benauwd wakker geworden, een hotel unicum voor mij. Hun dakterras is trouwens ideaal om een drankje te doen, want het hotel ligt net buiten het benauwdere centrum en op een paar kilometer van de zee.Frisse lucht ahoy!

♥ Ik kwam de eerste dag een drogist tegen met een bizar ouderwetse maar zo coole verzameling glazen flessen.

spaans-ontbijt♥ Ontbijten in Spanje, gezond is het niet.  Ik kan niet tegen noten,  ben allergisch voor de meeste kruiden en fruit. Geen smoothies of fruitsalades voor mij. Dus ging ik voor cheesecake met cappuccino in de prachtige Columbus markthal.

♥ Ook zo gezond. Ik moest gewoon een keer churros met chocolademelk proberen, bij Valor. De soort oliebollen zijn wel lekker, de melk was eigenlijk warme chocoladesaus.

museum-markthal♥ Mooie gevels zie je overal in Valencia. De linker is van het keramiekmuseum, de rechter van de markthal.

markt-valencia-wakame ♥ In de grote markthal vind je heel erg veel kraampjes met worsten en hammen. Er stond ook een kraampje met versgeperst sap. Ook ananas sap! Kon ik eindelijk een glaasje sap drinken!
♥ In de markthal zag ik ook een kraam met heel veel soorten paddenstoelen en zeewier. Ik ken niemand die allergisch op wier reageert, jullie wel? Ik eet verschillende soorten wier, willen jullie er meer over weten?

artes-ciencias-park-valencia

selfie-valencia-ciencias-artes-fleur

♥ De beroemde Turia is een drooggelegde rivier waar een park van is gemaakt. Prachtig, maar met hooikoorts een hele vette afrader! Wel te doen is, is  het deel waar de Ciudad de Artes y las Ciencias zich bevindt. Ik ben twee keer naar het strand geweest, omdat mijn lichaam zo te lijden had gehad van mijn wandelingetjes in het park. Ik wandelde veel, maar ik heb voor de grotere afstanden vaak de bus genomen, die rijdt heel regelmatig.
♥ Mooi licht, dus tijd voor een selfie!
valencia-architectuur

♥ De architectuur in Valencia vind ik echt prachtig!
lizarran-tapas♥ Je kunt uit heel veel verschillende tapas kiezen bij Lizarran.

Lizarran is een tapas keten die ook in Valencia zit. Ik vind dat ze duidelijk uitleg hebben gegeven over wat ik kan eten. ondanks mijn paraberk en paragras syndroom( Ja, zoek dat meer eens op in de zoekbalk rechtsboven! )Uiteindelijk heb ik aardappeltaart  een brood met ham op plus een bord gamba’ s met knoflook en peper. Verder blijf ik uit de buurt van tapas. Gerookte ham en Manchego gaat wel altijd goed, dus die bestel ik vaak.  en ik had altijd mijn allergielijst bij me, super fijn dat je die voor me wou laten vertalen Rosalie! Verder at ik steak met friet of Japans, dat lukt altijd.
grafitti-valencia

♥ Low brow art, grafitti, ik ben er dol op en in Valencia zijn er veel goede voorbeelden van te zien op straat.

Ik ging meestal rond 9.30 naar buiten, rond 12.00 vond ik het al benauwd worden, dus deed ik meestal een tukje in de hotelkamer of ging ik aan het zwembad liggen. Twee middagen heb ik een ligstoel met parasol gehuurd om van de koelte en de frisse zeewind te genieten.

laflama-valencia

barrio-vivos

Nog wel een tipje; als je last van je longen heb zou ik niet in het hoogseizoen gaan , maar eerder eind september of vroeg in de lente. Mijn 5 leukste bezienswaardigheden en 5 leukste winkels deel ik binnenkort ook met je, ik heb te veel te vertellen over Valencia!

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, items, winacties?  Schrijf je hier in voor de Airmagazine nieuwsbrief!

Posted by on oktober 2 2014. Filed under Backstage, Featured, Real life, Real life/Future. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

Leave a Reply

Vertel het door
Black Friday 2021Black Friday 2021