|

Fijne dingen om te doen als je benauwd bent

Met astma en allergieën heb je soms goede dagen waarbij je alles kunt doen wat je wilt. Shoppen, stappen, of een goede wandeling maken. Helaas heb je soms ook echt rotdagen waarbij het enige wat je ongeveer kunt doen is op de bank zitten en tv-kijken. Nu voel ik me daar meestal slechter door dan beter, dus heb ik wat alternatieven voor je op een rijtje gezet.

ipad koffieFilms en series kijken op je iPad

Het kan zijn dat je woonkamer en je bank de plekken die het beste aanvoelen in huis, of misschien heb je een werkkamer, of laat het weer het toe dat je buiten kan zitten. Dan neem je gewoon Dexter, Warehouse 13, Haven,  een andere favoriete serie of een leuke film mee. Die kun je eenvoudig op je iPad zetten met het programma Handbrake .

Boeken lezen op je e-reader

Je kunt natuurlijk ook gewoon een ‘gewoon’ boek pakken, maar met een e- reader heb je de mogelijkheid om meteen een boek te bestellen als je het ene boek uit hebt, of je zin hebt in wat anders. Daarnaast zijn ereaders heerlijk licht van gewicht en kun je met één hand lezen.

Muziek luisteren op Spotify

Muziek is zo’n moodchanger voor mij. Als ik me rot voel, dan moet ik al helemaal geen deprimuziek luisteren, daar wordt het alleen maar erger van. Daarom heb ik op Spotify (gratis muziekdienst) en lijst aangemaakt die Vrolijkheid heet. Nummers waardoor ik me niet minder ga voelen, en vaak zelfs beter. Oh; en zoals we eerder tipte op Airmagazine; zing lekker mee, dat is ook nog eens een goede oefening voor je longen.

196d7d12c752832cbc39bc066c3e000bZitten om een skippybal

Bewegen is altijd éen van mijn favoriete oppeppers geweest. Maar op slechte dagen kun je moeilijk gaan hardlopen. Daarom deze tip: ga een half uurtje zitten op een skippybal. Nou ja, skippybal, officieel zijn fitnessballen groter dan een gemiddelde skippybal. Kies er 1 uit waarbij je je voeten nog goed op de grond kunt zetten. De trainingsbal brengt je in onbalans waardoor je spieren zich continu moeten corrigeren. Zo blijf je in beweging zonder je longen te overbelasten. En geloof mij: het werkt. Je zult de volgende dag goede spierpijn ervaren in je bovenbenen.

Blijf vooral uit je hoofd

Dit zijn een aantal trucs die ik gebruik om vooral uit mijn hoofd te blijven en mezelf bezig te houden. Airmagazine is benieuwd hoe jij de moeilijke dagen doorkomt, stuur ons jouw goede ideeën!

Posted by on augustus 2 2013. Filed under Health, Heaven & health. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

Leave a Reply

Vertel het door
Black Friday 2021Black Friday 2021