|

Kippenbouillon en fond voor hooikoortspatiënten

recepten-glutenvrij-koemelkvrij-voedselallergie
Iedere twee weken vind je bij Airproef handige, niet te moeilijke recepten zonder gluten, koemelk of iets anders waar je overgevoelig voor bent. Heb je hooikoorts en bijbehorende kruisreacties? Dan is dit soeprecept zonder peterselie en selderij echt iets voor jou!

Heb ik het paraberk syndroom?

Heb je heftige hooikoorts? Kun je niet tegen appel? Dan is de kans aanwezig dat jij vanwege kruisreacties ook last hebt van bepaalde kruiden. Deze soep is dan speciaal voor jou! De runderbouillon is ook een aanrader voor je en binnenkort kun je op Airmagazine ook een visbouillon recept vinden.

Kippenbouillon voor hooikoortspatiënten

Vandaag geef ik je het recept voor kippenbouillon en een fond. Deze basis voor soepen en sauzen, of zoals wij later gaan doen, een ragout maken, is vrij van kruiden die mensen met het paraberk syndroom niet verdragen.

paraberk-syndroom-soepKippenbouillon en fond

Ingrediënten

1 ,5 liter water 1 pond kippenpoten, neem biologische, die hebben zoveel meer smaak en zijn op een verantwoorde wijze geproduceerd.
1 gesneden ui
1 preitje in ringen
1 teen knoflook in schijfjes of 1 bol knoflook in de oven gepoft.
4-seizoenen peper
zout
1 eetl.geraspte citroenschil. (Alleen het geel, het wit is bitter.)
1  gesneden rode puntpaprika
2 eetl.oijfolie

Bereiding
♥ Verhit de olie en bak de poten in een bakpan rondom aan gedurende 10 min.
♥ Vlees uit de pan halen en in het vet de rest van de ingrediënten aanbakken,totdat zij kleur hebben aangenomen.
♥ Op het laatst de tenen uit de bol knoflook drukken en toevoegen.
♥ Overdoen in een kookpan.
♥ Het water toevoegen, poten er weer bij en alles langzaam aan de kook brengen, vuur zeer laag draaien en zeker 2 uur laten trekken.
♥ Vlees uit de pan nemen en apart houden. De rest door een zeef overgieten in een andere pan en wat in zeef achterblijft goed uitdrukken boven de pan. Dit is de bouillon.

Wil je geklaarde bouillon maken, dan de massa door een doek in de zeef gieten. Neem de helft van de bouillon en laat dit op hoog vuur inkoken tot de helft, dit is de fond.

Binnenkort een kip-champignonragout recept, met deze bouillon gemaakt.

Tip: Deze fond is in te vriezen, bijv.in ijsblokjesvormpjes als basis voor een saus of wokgerecht.

Ben je op zoek naar een bepaald recept? Stuur je wens naar food@airmagazine.nl en vermeld waar  je allergisch of overgevoelig voor bent.

Posted by on mei 22 2012. Filed under Food, Recepten. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

1 Comment for “Kippenbouillon en fond voor hooikoortspatiënten”

  1. handig, zo’n recept!

Leave a Reply

Vertel het door
Black Friday 2021Black Friday 2021