|

DE B VAN BENAUWD & BROCCOLI SOEP!


foodcoaching,pepernoten,kruidnoten
Broccoli. My favorite veggie. En ik ben niet de enige. Broccoli is met zijn zachte smaak geliefd bij velen. En dat is maar goed ook want Broccoli is misschien wel, samen met zijn andere groene vriendjes: asperges, spinazie, spruitjes en copd,air,soepzeegroenten, een van de meest gezonde groente die je kunt eten!
Broccoli bevat niet alleen veel vezels en vrijwel alle B vitamines, het bevat ook vitamine K, magnesium, ijzer, foliumzuur (extra goed voor zwangere vrouwen!) en voedingsstoffen die voor energie zorgen op celniveau.
Daarnaast is er in verschillend onderzoek aangetoond dat Broccoli kan helpen bij verschillende ziekten.

Oke, dat weten we nu dus. En wat gaan we dan maken? Nou, ik zeg: soep! Niet alleen voedzaam, lekker warm tijdens de koude winter maanden maar ook super geschikt voor mensen die veel last hebben van astma en benauwdheid. Op die momenten moet je vaak niet aan eten denken. Het vergt simpelweg teveel energie van je lichaam en gaat haast niet op het moment dat ademen je zwaar valt. Toch zal je iets moeten eten: soep! en dan het liefst een variant die ultra voedzaam is: Broccoli.

copd,soep,gezond,airmagazine
Broccoli Soep

Nodig:
2 stronken broccoli, groente bouillon, kokosboter, koriander, basilicum, chilipoeder, zout/peper, pijnboompitjes, hempseeds, alfalfa. Optioneel: gerookte kip.

Bereiding:
Was de broccoli. Snij het harde stuk van de steel eraf en de rest in grove stukken/roosjes.

Doe de broccoli in een pan met kokende bouillon zodat de broccoli net niet onder water staat.
Hoe meer water je gebruikt hoe dunner je soep wordt. Je wil een redelijk dikke maaltijdsoep zonder het toevoegen van room, aardappel oid. Water kun je altijd nog toevoegen na het mixen mocht de soep zo dik zijn dat het eerder op babyvoeding lijkt.
Laat de broccoli in de bouillon gaar worden maar kook het niet te lang. Je wilt zoveel mogelijk vezels behouden!

Zodra de broccoli zacht genoeg is, haal je de pan van het vuur en zet je er de blender in. Voeg hier de theelepel kokosolie, koriander, zout en eventueel (chili)peper aan toe. Mix het geheel nog een keertje door.

Strooi wat hempseeds in een bakje en schep daar de soep overheen.
Garneer het met alfalfa, pijnboompitjes, wat extra koriander of basilicum en eventueel als je wilt gerookte kip (uiteraard in stukjes).

Enjoy!


Gluten

Gluten Het bijzondere aan coeliakie is dat er geen twee mensen dezelfde klachten hebben. Meer informatie

Glutamaat

Glutamaat Reacties op glutamaat zorgen o.a. voor duizeligheid. Meer informatie

Koriander

Koriander Koriander kan o.a. zorgen voor kortademigheid of zwellingen van lippen. Meer informatie

Peterselie

Petserselie Peterselie kan o.a. kortademigheid veroorzaken. Meer informatie

Selderij

Selderij Selderij kan o.a. voor kortademigheid zorgen. Meer informatie
Posted by on december 1 2010. Filed under Food, Food for thought, Recepten. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

Leave a Reply

Vertel het door
Black Friday 2021Black Friday 2021