|

Melkvrij dessert voor Pasen: kokosmelk panna cotta

Ben je op zoek naar een lekker lactosevrij toetje voor Pasen? Probeer dan dit gemakkelijke recept. Melkvrij en bovendien ontzettend lekker.

Melkvrije desserts zijn moeilijk te vinden. Helemaal eentje die geschikt is voor het kerstdiner. Panna cotta betekent eigenlijk zoveel als: gekookte room. En veel meer dan dat is het ook niet. Om het wat calorievriendelijker en bovendien melkvrij te maken, vervang je de slagroom simpelweg door kokosmelk.

Pannacotta

Ingrediënten (voor 4 personen)

♥  400 ml volvette kokosmelk
♥  50 gram rietsuiker
♥  1 vanillestokje
♥  1 zakje vanillesuiker
♥  4 gelatineblaadjes

Bereidingswijze

Week de 4 gelatineblaadjes in koud water.
♥  Meng vervolgens het rietsuiker en de vanillesuiker samen met de kokosmelk.
Snij het vanillestokje open, schraap de zaadjes er uit en voeg die toe aan de kokosmelk. Voeg het stokje ook bij de melk.
Zet de kokosmelk in een pannetje op een middelhoog vuur en verwarm totdat de suiker is opgelost.
Verwijder het pannetje van het vuur zodra de suiker opgelost is.
Knijp 1 voor 1 de gelatineblaadjes een beetje uit en roer ze door de warme kokosmelk.
Als alle gelatine is opgelost, giet het mengsel in een of meerdere vormpjes, of in sierlijke glazen.
Laat het eerst buiten de koelkast afkoelen tot kamertemperatuur.
Zet vervolgens de gevulde vormpjes in de koelkast voor tenminste 4 uur (het liefste 8 uur).
Decoreer vlak voor het serveren met bijvoorbeeld granaatappelpitjes, schijfjes mango of ander fruit.
Eet smakelijk!

Aanbevolen artikelen:

Posted by on december 21 2015. Filed under Airproof, Food, Recepten. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

Leave a Reply

Vertel het door

We mogen weerWe mogen weer
Cadeauwinkel