|

Alternatieve kerstbomen voor mensen met hooikoorts

De donkere dagen voor Kerst zijn aangebroken. Des te meer reden om de kerstboom op te tuigen! Maar kun je vanwege je hooikoorts niet tegen loofbomen? Of wil je gewoon eens iets anders in huis? Airmagazine heeft weer een aantal toffe alternatieven voor je op een rij gezet.

Benauwd van je kerstboom

Kerstmis is een hele leuke tijd, maar vanwege de geurkaarsen, de geparfumeerde familieleden, de stoffige kerstdecoraties en kerststukjes die pijn aan je longen doen ook een zware tijd. Omdat kerstgroen een van de grootste astma triggers is plaatsen we op Airmagazine al eerder een artikel over een gezonde kerstboom en schreef ik ook al eerder een  artikel over alternatieve kerstbomen. En verzamelde ik dit jaar speciaal voor jullie weer de leukste airproof kerstbomen!

 Washi-tape tree

Zoals je in eerdere artikelen hebt kunnen lezen: wij van Airmagazine zijn gek op washi-tape. En het is een ideaal middel om een alternatieve (stofvrije) kerstboom te maken deze winter! Leef je uit, of hou het juist minimalistisch.

airmagazine-astma-allergie-kerst

Verlichte kerstboom

Hou je juist van minimalistisch? Heb je geen zin in naalden in huis, of heb je geen ruimte voor een boom? Hang dan je verlichting in de vorm van een boom en klaar ben je! Gezellig, en stylish!

astma-allergie-kerstversiering

Kersttak

Als alternatief voor de paastak: de kersttak. Met een echte, of een kunststof tak ben je snel klaar voor gezellige kerstdagen. Hang er je mooiste pronkstukken in, of hou het rustig met 1 kleur kerstballen.

astma-allergie-kerstversiering

Vilten kerstboom

Voor de DIY-mama’s of papa’s onder ons: maak een boom van vilt. Deze kun je aan de muur of op karton plakken. De versiering kan je kindje er dan ophangen door middel van knoopjes aan de boom, of klittenband op de vilten versiersels.

asmta-allergie-kerstversiering

Alternatieve alternatieve kerstboom

Voor een echt alternatieve boom: koop een pallet bij de bouwmarkt, schilder er een boom op en hang deze aan de muur. Aan de planken kun je je kerstversiering ophangen.

astma-allergie-kerstversiering

Meer inspiratie vind je op ons Pinterest board Best Christmas

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, items, winacties?
Schrijf je hier in voor de Airmagazine nieuwsbrief!

Posted by on december 8 2014. Filed under Art, Crafty. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

Leave a Reply

Vertel het door
Black Friday 2021Black Friday 2021