|

Geschikte katten als je allergisch bent

Allergie, astma en huisdieren zijn niet zo’n goede combinatie. Ik zette een aantal huisdieren op een rij waar je waarschijnlijk geen last van hebt.

Allergieën en toch een kat?

Veel mensen zijn allergisch voor katten. Voor katten geldt bij mij dat  hoe langhariger hoe erger mijn benauwdheid wordt, maar een Siamees kan ik rustig even aanhalen of op schoot hebben. Het blijft uitproberen als je allergisch bent en een hond of kat wilt. Ga naar de fokker om te kijken of je op het beest reageert en of die reactie te handhaven is. Let ook op hoe je je na een paar dagen voelt. Als je je beroerd voelt, dan is dat bepaalde ras niet voor jou geschikt.

astma-allergie-tipsDit zijn geschikte katten als je een allergie hebt

Blauwe rus
Cornish rex
Defon rex
Siberische kat, zoals de Neva Masquerade)
Sphynx (naaktkat)

Zijn deze rassen voor jou geen optie, en gaat je liefde voor dieren zo ver dat je bereid bent een paar duizend euro uit te geven? Dan kun je ook altijd kijken bij www.lifestylepets.com.

Gelukkig zul je nooit huisdierloos door het leven hoeven, want een vis (bijvoorbeeld de schattige Oranda) is altijd een optie. Alhoewel je wel moet oppassen met visvoer, waar ook allergenen in kunnen zitten.

Lees ook:
Geschikte honden als je allergisch bent
Geschikte vogels als je allergisch bent
Allergisch? Neem een parkiet als huisdier

Alle nieuwtjes, blogs, winacties en tips altijd als eerste in je mailbox? Schrijf je dan in voor onze airmagazine nieuwsbrief.

 

Posted by on september 18 2012. Filed under Health. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

Leave a Reply

Vertel het door
Black Friday 2021Black Friday 2021