|

Hooikoorts tip: eet goed

Het hooikoorts seizoen is begonnen en de pollen stuiven weer door de lucht. Je bent te moe om na te denken en  de zakdoeken zijn niet aan te slepen. Je voelt je lamlendig en je ogen zijn net zo rood als bij die man van de reclame. Hooikoorts komt voor bij 20% van alle Nederlanders en is een gemene allergie die als je die niet serieus neemt kan uitmonden in astma. Hooikoorts gaat vaak samen met voedselallergie.

Na jaren ervaring heb ik massa ’s tips, tricks, leuke ideeën en goede smoezen verzameld om een leukere lente en zomer te hebben. En ik deel ze graag met je!

kruisreactie-allergie-voedselallergieLet er eens op wat eten bij je teweeg brengt.
Allergisch voor berkenpollen? 63% van de mensen die daar allergisch voor zijn reageren op bijvoorbeeld perziken, appels en kiwi’s. Kun je niet tegen bijvoet? Let dan eens op of je na het eten geen extra last van je allergie hebt omdat er in je diner bijvoorbeeld tomaat, selderij,  koriander of peterselie zat. Lees er in dit artikel van Komt Air bij de dokter meer over.

Heb je ook hooikoorts? Mail me jouw tip, hoe klein ook! Fleur@airmagazine.nl

Alle nieuwtjes, blogs, winacties en tips altijd als eerste in je mailbox? Schrijf je hier dan in voor onze Airmagazine nieuwsbrief.

Posted by on maart 27 2011. Filed under Health, Hooikoortstips. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

3 Comments for “Hooikoorts tip: eet goed”

  1. Sinds ik met de immunotherapie ben begonnen kan ik plotseling weer appels eten! YAY! Het voelt zo goed om na 3 jaar helemaal geen appels te kunnen eten, nu eindelijk weer aan de Granny Smith te kunnen.

  2. Ja geweldig is dat! Ik eet Santana appels, de gewone gaan helaas nog niet. Dinsdag komt een van jouw hooikoorts tips trouwens op Airmagazine te staan.

  3. Ah wat leuk! En Santana appels zijn idd de enige appels die je met een kruisallergie wel kan eten. Maar GS vond ik toch altijd de lekkerste en nu kan het weer!

Leave a Reply

Vertel het door
Black Friday 2021Black Friday 2021