|

Alles over probiotica

Hou je van je longen? Wees dan lief voor je buik

Allergieën en astma zijn hard voor je lijf. Daarom is het belangrijk dat je extra goed zorgt voor je gezondheid. Sport, eet gezond en probeer je aan je dieet dat past bij je voedselallergie te houden. Daarnaast kan je lichaam wel wat extra hulp gebruiken in de vorm van multivitamines en probiotica.

Darmen: de bron van je weerstand

Als je voedselallergieën of -intoleranties hebt, dan is dat meestal een behoorlijke aanslag op je darmen. En zoals we allemaal van de reclamefilmpjes van een bekend darmflora-drankje hebben geleerd, wordt 70% van je weerstand opgebouwd in je darmen. Heb je darmen dus extra lief!

Extra bacteriën voor een goede gezondheid

In je darmen leven heel vele goede bacteriën die je eten afbreken en ervoor zorgen dat je voedingsstoffen, maar ook medicijnen goed opnemen. Door slechte gewoontes, medicijnen, allergieën, enz. kunnen je darmen een stuk minder optimaal functioneren. Hierdoor kan je weerstand verminderen en ben je sneller vatbaar voor slechte bacteriën, virussen en andere ziekmakers.

Probiotica

Probiotica zijn levende bacteriën die je darmen kunnen helpen en jou sterker maken. In een onderzoek aan Universiteit van Wageningen is gebleken dat probiotica extra goed helpen tegen allergieën als hooikoorts. Hierbij dringen ze het aantal immuuneiwitten terug en stimuleren ze de aanmaak van allergieremmende stoffen.

airmagazine-heaven&healthDe ene probiotica zijn de andere niet

De drankjes van Yakult en Vifit zijn de bekendste voorbeelden van probiotica. Helaas is de hoeveelheid levende bacteriën tegen de tijd dat je het drankje drinkt aardig in aantal afgenomen. Het beste kun je tabletten innemen. Hierbij komen de bacteriën tot leven zodra ze in contact komen met vloeistof.  Zoveel merken, zoveel ingrediënten. Dit geldt ook voor deze voedingssupplementen. Let er op dat de tabletten Lactobacillus plantarum bevatten, zoals bijvoorbeeld Orthiflor Originial . Deze melkzuurbacteriën werken het best bij allergieën en intoleranties.

Alle nieuwtjes, blogs, winacties en tips altijd als eerste in je mailbox? Schrijf je hier dan in voor onze airmagazine nieuwsbrief.

Posted by on mei 17 2012. Filed under Health, Heaven & health. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

Leave a Reply

Vertel het door

GezondheidGezondheid