|

Holistische massagetherapie

Holistische massage is prettige manier om energie op te doen als je longproblemen of allergie teveel van je lichaam en geest vragen.

Holistische massagetherapie voor meer energie

holistische-massageVoor mensen met longproblemen of allergieën  is je fit voelen erg belangrijk. De momenten dat je naar ‘lucht’ moet happen of dat jouw allergie in de weg zit, kosten al genoeg energie. Alles wat je kunt doen om jezelf te verwennen, is daarom mooi meegenomen. Een manier om het prettige van twee werelden bij elkaar te brengen, is holistische massagetherapie.

Bij holistische massagetherapie staat het geheel van lichaam, gevoelens en emoties centraal. Er wordt gekeken naar hoe jij je voelt en wat jouw gevoel bijdraagt aan jouw gezondheid en beleving hiervan. Vaak geldt dat als er een disbalans is, dit te merken is in je lichaam, je gevoelens, je emoties en gedachten. Pijn kan samenhangen met hoe jij je geestelijk voelt. En andersom, lichaam en geest staan met elkaar in contact.

Behandeling en technieken bij holistische massage

Tijdens een behandeling krijgt het geheel aandacht. Hoe jij je voelt, bepaalt waar aandacht aan besteed wordt. De holistische massagetherapeut kiest daar de behandeling bij uit: bovenlichaam (hoofd, rug en armen) of het onderlichaam (benen en voeten). De technieken die gebruikt worden zijn klassieke en energetische massage, lichaamsreflexologie, holistic pulsing, voetreflexologie en quantum-touch.

Het is vaak bizar om te ervaren hoeveel energie, je tijdens een behandeling, letterlijk door je lijf voelt stromen. Dat effect werkt ook na een behandeling door. Als bijvoorbeeld alleen jouw  voeten worden behandeld, voel je je maag en darmen borrelen en krijg je soms letterlijk meer rust en ruimte in je longen. Terwijl jouw bovenlichaam niet eens wordt aangeraakt. Die belevenis is heel apart.

massage-bij-longproblemenVergoeding via zorgverzekering

Een behandeling komt in aanmerking voor een (gedeeltelijke) vergoeding via de zorgverzekering. Dit omdat veel holistische massagetherapeuten zijn aangesloten bij De Vereniging van Natuurgeneeskundig Therapeuten, www.vnt-nederland.nl. Bekijk de voorwaarden van jouw verzekering om het zeker te weten.

Geef jezelf ademruimte

Een beschrijving klinkt vaak zweverig, maar de ademruimte die een behandeling kan geven is een bijzondere gewaarwording. Een gevoel dat iedereen zou moeten beleven!

Alle nieuwtjes, blogs, winacties en tips altijd als eerste in je mailbox? Schrijf jedan in voor onze airmagazine nieuwsbrief.

Posted by on april 25 2012. Filed under Health, Heaven & health. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

3 Comments for “Holistische massagetherapie”

  1. wowie.
    volgens mij is dit ook wel iets voor mij (hoewel ik geen astma oid heb)

Leave a Reply

Vertel het door
Black Friday 2021Black Friday 2021