|

Fysiotherapie die helpt bij een longaandoening

Dat fysiotherapie goed werkt bij benauwdheid, hadden we eerder al eens verteld , maar welke oefeningen dan het beste werken hadden we nog niet uitgelegd. Daarom wat tips van de professional met taaislijmziekte; me!

fysio-longen-cfTouwtje springen

Veel bewegen is één van de eerste dingen die vanuit het ziekenhuis onwijs gepromoot en aangeraden wordt. Door te bewegen train je niet alleen je longspieren, maar doordat je met bijvoorbeeld rennen en springen trillingen in je lichaam krijgt, raakt vastzittend slijm ook los. Tip één bij de fysio is dan ook veel touwtje springen en hardlopen.

Krachttraining

Bij longaandoeningen wordt best nog wel eens vergeten dat krachttraining ook belangrijk is. Dit komt doordat je bij krachttraining niet meteen het gevoel krijgt dat je er ook echt een conditie mee opbouwt. Toch is het een belangrijk onderdeel omdat je, op het moment dat er meer spiermassa gekweekt wordt, stabieler bent met je gezondheid. In andere woorden: door krachttraining toe te passen voorkom je een jojo-effect met conditie.

Huffen

Een techniek die bij mij ook vaak voorbij komt maar geen sport is, is huffen. Met kracht lang uitademen. Dit is specifiek bedoeld om je longen mee te trainen en schoon te maken. Het slijm komt zo los en omhoog, waardoor je het makkelijk uit kan hoesten. Als je deze techniek uitbreidt kom je bij autogene drainage. Dit is een extended version waarbij je van te voren langzaam heel diep in en uitademt, daarna een paar keer huft en dan slijm op kan hoesten.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, items, winacties? Schrijf je hier in voor de Airmagazine nieuwsbrief!

Posted by on november 12 2014. Filed under Featured, Health, Heaven & health. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

Leave a Reply

Vertel het door
Black Friday 2021Black Friday 2021