|

Wat is eczeem?

Steeds meer mensen hebben last van eczeem, maar hoe kom je er eigenlijk aan en wat kun je er tegen doen? Vertelden we je vorige week wat eczeem is, vandaag vertellen we je over de oorzaken van eczeem en geven we je een aantal basis tips die bij veel eczeem soorten helpen.

Hoe kom je aan eczeem?

Eczeem is in veel gevallen erfelijk, het zit dus in je DNA. Sommige mensen groeien er overheen, maar vaak blijft het toch aanwezig. Maar eczeem kan dus ook een oorzaak hebben van buitenaf, dit komt door overgevoeligheid, je kunt dus niet tegen bepaalde stoffen. Eczeem krijg je door een bepaalde prikkel, dit kan een bepaalde stof zijn waar je  overgevoelig voor bent. Maar eczeem kan ook door stress of bepaalde weersfactoren komen. Door de prikkel krijg je een ontstekingsreactie en deze reactie zorgt voor de plekken en jeuk die wij kennen als eczeem.annesara-air-magazine

Wat helpt tegen eczeem?

Zoals je al kon lezen in het vorige artikel heb ik zelf last van seborroïsch eczeem, vooral als ik veel stress heb. Wat helpt bij mij? Ik gebruik Cetomacrogolcrème met 20% Vaseline, deze crème is vrij vet, maar laat je huid nog wel ademen. Deze zalf gebruik ik elke avond omdat het dan de hele nacht kan intrekken. Wanneer ik erg veel last heb van mijn eczeem gebruik ik Hydrocortisioncrème, dit is een hormoonzalf, deze helpt wel goed maar is slecht voor je huid. Het is dus een handige crème als je eventjes erg veel last hebt. Ook gebruik een speciale koolteer shampoo namelijk Denorex Rx. Verder kan ik slecht tegen (warm) water, ik douche dus nooit heel lang en zwem alleen als ik in erg warm land op vakantie ben.
Alle spullen die ik gebruik zijn via de huisarts te krijgen, het kan zijn dat bij jou juist weer hele andere zalfjes helpen. Het is slim om samen met je huisarts te kijken wat het beste voor jou werkt, het kan zijn dat dit even duurt en dat je niet meteen de perfecte oplossing vindt, maar blijft doorzoeken!

Lees ook mijn tien tips bij eczeem!

Posted by on oktober 10 2011. Filed under Health, Heaven & health. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

Leave a Reply

Vertel het door
Black Friday 2021Black Friday 2021