|

Wat doe je tegen heesheid door Seretide?

komt-airmagazine-bij-de-dokter

Komt Air bij de dokter is een vraag en antwoord rubriek waar jouw vragen op het gebied van allergie, overgevoeligheid,astma en andere longziekten door gerenommeerde longspecialisten en artsen beantwoord worden.

Hese stem bij gebruik inhaler

Sinds ik Seretide gebruik heb ik erg last van een hese stem. Zijn er ook andere middelen die ik kan gebruiken en waarom helpen die beter?

Seretide kan in 1-10% van de gevallen heesheid veroorzaken. Seretide bestaat uit salmeterol (luchtverwijder) en fluticason (ontstekingsremmer).  Het is met name de ontstekingsremmer die de klachten van heesheid kan veroorzaken. Vaak kan de kans op deze bijwerking verminderd worden door altijd na gebruik van Seretide goed de tanden te poetsen en te gorgelen.

Houden de klachten toch aan dan kunt u met uw huisarts of longarts bespreken of u in aanmerking komt voor andere medicatie. Zo zou Alvesco (ciclesonide) minder klachten van heesheid geven ( 0.1-1%) en salmeterol is ook los verkrijgbaar. Nogmaals, uw arts kan u meer advies hierover geven.

Dr Buckley, huisarts

Alle nieuwtjes, blogs, winacties en tips altijd als eerste in je mailbox? Schrijf je hier dan in voor onze airmagazine nieuwsbrief.

Aanbevolen artikelen:

Posted by on februari 24 2011. Filed under Health, Komt Air bij de dokter. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

Leave a Reply

Cadeauwinkel

Recently Commented

  • J v Leeuwen: Ik heb Angio Oedeem en sinds januari 2017 krijg ik Xoliar sinds die tijd geen...
  • poel: hallo, bij mij is astma geconstateerd sinds dit jaar, in december 2016 kreeg ik last van...
  • YuSt: Ik heb wel wat geprobeerd ooit in de woonkamer, echter ik werd het snel moe, wellicht de...
  • YuSt: Klinkt goed, mijn rijpere huid heeft ook vaak vlekjes en irritaties. En ja dan is het vaak...
  • Femke: Ik lees nu pas je reactie Sonja, en heel herkenbaar! Ik had ook een behoorlijke...
  • YuSt: Erg leuk! Ik ga ook een krans maken!
  • Sonja van de Sande: Ik lees het en zit gewoon te huilen, zo bang ben ik. Terwijl ik vroeger elke...