|

Eerste hulp bij digitale ongelukken

computer-expert-seo-tipstricks-air-helpdesk

U kent het wel, even snel wat mailen, lezen, laten zien of gewoon even een beetje willen surfen op het net.  Jammer…. maar helaas geen internet, in het scherm van uw browser verschijnt een boodschap die er op neer komt, dat u geen geluk heeft op dit moment.  Hoe kunt u er voor zorgen dat het weer goed komt of dat u erachter komt dat het probleem door u niet op te lossen is.

lieve-lindo-geeft-tips-pc

Symptoom: Geen internet.

Mogelijke oorzaken:

♥ Storing in het modem
♥ Storing bij de provider
♥ Storing in het eigen netwerk
♥ Windows probleem

Uitsluiten van de mogelijke oorzaken waardoor je geen internet hebt

Storing in het modem:

internetstoringOp de meeste modems kan iedereen zien dat er verbinding is met ADSL / DSL / Internet etc. afhankelijk van het merk modem dat uw provider u heeft verzonden zitten er een aantal ledjes op het apparaat die groen horen te branden en of te knipperen.

Als er één of enkele uit zijn of een andere kleur hebben dan normaal, is de kans groot dat daar uw probleem zit.

storing-googleHet eerste wat u kunt doen is de modem uit zetten, even wachten en daarna weer inschakelen. Probeer na ca. 5 minuten weer op uw pc om bv naar www.google.nl te gaan of uw normale startpagina.

Werkt dat niet en branden nog steeds de ledjes op uw modem nog niet zoals ze dat normaal doen, dan ligt het probleem bij uw provider en zult u hun servicedesk moeten bellen. (Altijd weer leuk dat enorm jeukende bandje, dat meldt dat veel oplossingen voor problemen met uw verbinding op hun webpagina zijn te vinden).

Branden alle ledjes zoals het hoort maar nog steeds geen internet? Dan zit het probleem waarschijnlijk in uw pc of windows installatie.

Storing bij de provider:

Daar komt u achter zodra u met ze gebeld heeft.

Storing in het eigen netwerk:

even-geduld-aubStel u heeft gekozen voor de oplossing om van uw modem een kabeltje te trekken naar andere plek in huis en daar heeft u een switchje of draadloze router aangehangen.

Aan de modem van uw provider zit uw spelcomputer en bv de pc in de woonkamer en aan de switch of draadloze router hangt de pc van uw kind en uw backup schijf.

Als u op de pc van uw kind geen internet meer heeft maar op de pc in de woonkamer en de spelcomputer wel, dan is de oorzaak waarschijnlijk een storing in de switch of draadloze router. Uit- en dan weer aanzetten en u weet het. Werkt het dan nog niet? Maar branden alle ledjes zoals ze horen te branden?

Dan zit het probleem waarschijnlijk in de pc of windows installatie.

Storing in de pc of Windows installatie:

Het eerste wat je kan doen is Internet Explorer herstellen naar ‘vers uit de doos’. Dat gaat als volgt:

  • Open internet explorer en ga naar, Extra en dan Internetopties.
  • Ga naar het tabblad geavanceerd.
  • Klik nu op de knop, opnieuw instellen.
  • In het volgende scherm willen ze weten of je het echt wilt, klik op ‘opnieuw instellen’.

Doorloop de vragen van Internet Explorer en je weet aan het einde van de rit of je weer internet hebt.

Als je nou nog steeds geen internet hebt is het probleem groter, daarover de volgende keer meer.

Posted by on april 14 2011. Filed under Bits& bites, Infotainment, Media/Infotainment. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

Leave a Reply

Vertel het door

Sale / Solden 2021Sale / Solden 2021
GezondheidGezondheid