|

Topjob; Cisca Mikx van Tibbington

Sterke, ambitieuze vrouwen met een geweldige baan die je inspireren. En die bekend zijn met hooikoorts of een andere allergie hebben. Airmagazine interviewt deze powervrouwen over werk en Air-factor. Vandaag; Cisca Mikx van Tibbington

foto-cis-topjobKun je iets vertellen over jezelf? 
Haha, dat blijft toch altijd het lastigste, in een paar zinnen vertellen wie je bent. Ik ben Cisca Mikx, moeder van drie prachtige kinderen en oprichter van Tibbington( 2013). Na twee HBO opleidingen en werkervaring werd het tijd om mijn droom na te jagen; een eigen bedrijf oprichten.

Je dochter heeft hooikoorts, hoe heeft dat invloed op jouw dagelijks leven?
Vooral in de lente heeft ze veel last van de pollen van de berkenboom in de lucht. Met homeopathische middelen proberen we het een beetje terug te dringen en dragelijk voor haar te maken.

Hoe ben je begonnen met Tibbington?
We kregen hele leuke reacties naar aanleiding van een foto op het geboortekaartje van ons derde kindje. Juul lag daar in een hand gebreid coconnetje. Heel schattig.
Mijn man heeft mij toen gestimuleerd er iets mee te doen. Eerst heb ik een half jaar uitgetrokken om van alles te onder zoeken en daarna ben ik begonnen met ontwerpen van het logo, de website, de kleding. Eigenlijk alles.

LG-babycocon-tattoo-copyWaarin onderscheidt Tibbington zich?
Ten eerste omdat alle producten bij ons gebreid zijn. De meeste zelfs hand gebreid met ouderwets vakmanschap. Door Hollandse échte oma’s. Veel, heel veel Nederlandse ouderen zijn eenzaam en missen  een leuke, nuttige daginvulling. In Noord-Limburg, waar Tibbington haar wortels heeft, laten we deze oma’s breien. Tibbington zorgt voor de wol en patronen. Aan elk product hangt een kaartje van de oma die het gebreid heeft. Via het kaartje vragen we de kopers een mooie foto van de baby met het product terug te sturen. Dan geven wij die weer aan de oma. Dan is de cirkel rond!

tibbington-babyJe gebruikt een anti-allergische  wol, welke is dat en merk je dat er speciaal vraag naar is?
95% van onze producten is gemaakt van Merino wol. Deze wol kenmerkt zich door zijn fijne structuur en heeft daardoor zeer positieve eigenschappen. Merino wol is hyperallergeen en kriebelt niet. Ook heeft het de kwaliteit dat het je warm houdt als het koud is en het juist verkoelt als het warm is. Hierdoor is de babykleding van Tibbington het gehele jaar bruikbaar. En ook niet onbelangrijk, het garen dat wij gebruiken kan gewoon in de wasmachine! Wel zo praktisch.

Heb je voorbeelden (helden)?
Nee, eigenlijk niet. Ik vaar mijn eigen koers, ik heb wel veel bewondering voor bedrijven zoals Snoozebaby of Koeka. Die zijn ook klein begonnen en uitgegroeid tot een marktleidend, sterk merk.

Waar wil je over 3 jaar zijn?
Een stukje dichter bij mijn droom……; Samen met mijn partner Tibbington tot een internationaal bekend babymerk laten uitgroeien!tibbington-vestje

Waarom vind je dat jij een topjob hebt?
Dat ik eigen baas ben vind ik heerlijk. Voor Tibbington werk ik soms dag & nacht maar ik heb nooit het gevoel dat ik aan het werk ben omdat ik het zo leuk vind.

Vind jij dat je ook een topjob hebt èn heb je een longaandoening, allergie, overgevoeligheid of andere beperking? Mail naar future@airmagazine.nl en misschien interviewen we jou binnenkort voor Airmagazine!

Posted by on maart 17 2014. Filed under Future, Real life/Future, Topjob. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

Leave a Reply

Vertel het door
Black Friday 2021Black Friday 2021