|

Zo haal je je deadline altijd gemakkelijk

Het is klaar met vooruitschuiven, het is afgelopen met uitstellen. Jij gaat – ook als je snakt naar vakantie – voortaan alles op tijd klaar krijgen. Of het nou gaat om scripties, werkverplichtingen of schoonmaakklusjes. Gaan met die banaan!

Koop een papieren agenda

Koop een papieren agenda en schrijf daar alles wat je moet doen in op. Je zult zien dat het zorgt voor een hoop overzicht en rust in je hoofd. Heb je een taak achter de rug, dan kun je ‘m met een heerlijk voldaan gevoel doorstrepen.

Markeren maar

Markeer belangrijke deadlines en taken in je agenda. Zo kom je nooit voor verrassingen te staan.

To-do list maken

Maak lijstjes van dingen die je moet doen. Doe dat op basis van je deadlines. Heb je over twee weken iets in te leveren of uit te voeren? Bedenk dan nu al voor jezelf wat je tot die tijd moet doen om op tijd klaar te zijn. Je kunt ervoor kiezen per dag een to-do list te maken, per week of zelfs per maand.

plannen-taken

Stel prioriteiten

Geef in je lijstjes aan wat écht moet gebeuren en wat eventueel ook later kan. Zo geef je het belangrijke voorrang zonder de kleinere taken over te slaan.

Werk met targets

Het is niet voor niets dat binnen bedrijven steeds meer met targets gewerkt wordt. Het houdt scherp, gemotiveerd en positief. Schrijf je targets bijvoorbeeld per week op en bekijk aan het einde welke targets je hebt gehaald en welke niet. Als je op vrijdag nog wat tijd over hebt, kun je gemiste doelen proberen alsnog snel te halen. Je kunt ze ook doorschuiven naar de week erna.

Haal je deadlines ietsje naar voren

zo kom je niet in de knoop als je wat langer over je taken doet dan je dacht, en je houdt vaak tijd over voor een laatste check.

Posted by on april 15 2015. Filed under Future, Real life/Future, Topjob. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

Leave a Reply

Vertel het door
Black Friday 2021Black Friday 2021