|

Schoolstress? Niet met deze apps!

Ja, alle studenten moeten er maar weer aan gaan geloven: het schooljaar is weer begonnen. Voor sommige is het een routine; beginnen aan het vierde jaar van havo. Voor anderen is het misschien wel een hele nieuwe start; voor het eerst naar een nieuwe opleiding! Maar met deze apps ontloop je in ieder geval de stress van de start van het nieuwe schooljaar!

klok-appWekker

Een normale wekker is namelijk zóóó 2014! Maar een alarm app op je telefoon is wel erg handig, vooral als je biologische klok nog gewend is om tot 11 uur ’s morgens uit te slapen! Stel dat liedje waar je zo’n hekel aan hebt in als je alarm en leg je telefoon aan de andere kant van de kamer. Zo moet je wel je bed uit als je geen Gangnam Style meer wilt horen die je ochtend om zeep helpt.

snupps-logoSnupps

Heb je je toch een beetje verslapen en sta je in paniek voor je kast niet wetend wat je aan moet? De Snupps app biedt uitkomst! Maak foto’s van outfits, kledingstukken, accessoires en schoenen, verdeel ze onder in categorieën en met een paar swipes weet jij precies wat er in je kast hangt en wat leuk is voor die dag. Tip: leg de avond van tevoren je kleding klaar, zo heb je alle tijd en hoef je de volgende ochtend niet vragend voor je kast te staan.

9292-app-logo9292

Dé must have voor iedereen die met het openbaar vervoer reist. Hoe kom ik van Rotterdam in Den Haag? En hoe laat gaat die metro dan? Even kijken op de 9292 app en er verschijnt een lijst aan tijden en manieren hoe je van punt A naar B komt. Hoe vaak moet ik overstappen? Hoeveel minuten moet ik lopen van de trein naar de bus? Is er nog vertraging? Op welk perron moet ik zijn? 9292 to the rescue!

ov-chipkaart-appOV-chipkaart

Ook deze app is handig voor de bus- of treinreizigers onder ons, de OV-chipkaart app! Altijd weten hoeveel er nog op je kaart staat en waar je je OV-chipkaart allemaal voor hebt gebruikt , waar je  naartoe bent gereisd en hoeveel je daarvoor kwijt was? Alle informatie is te vinden in de OV-chipkaart app! Vooral als je jouw OV kaart telkens moeten opladen is het erg handig, zo weet je altijd wanneer je bijna tegen de 0 euro aan zit.

spotify-app Spotify

Wat is reizen zonder muziek?Zeker wanneer je wat langer onderweg bent naar je school of studie is het altijd handig om je favoriete playlist te luisteren terwijl je onderweg bent naar school in plaats van die awkward silence in de metro.

week-calender-appAgenda

Je agenda is je beste vriend! Voor de mensen die hun echte agenda nog weleens vergeten uit hun tas te halen, is een agenda app erg handig! Heb je een belangrijk tentamen? Zet het in je agenda app en zorg ervoor dat je 3 weken van tevoren al een pop up krijgt dat je over 3 weken dat tentamen hebt. Zo verschijnt dit bericht een paar keer zodra jij je telefoon aanzet en vergeet je niet te leren!

notities-appNotities

“Ik heb nog wat belangrijke notities voor jullie, ik raad je vooral aan dit over te nemen!” En dan heb jij precies geen notitieblok bij je of is deze vol… Geen paniek, haal je telefoon tevoorschijn, open die notitie app en typen maar! Nooit last van ruimtegebrek en als je het handig vindt, kan je de notities thuis nog overschrijven van je telefoon in een leeg notitieblok!En… je kunt nu ook foto’s invoegen!

calculator-appRekenmachine

Even gauw iets uitrekenen? Gelukkig heeft je telefoon tegenwoordig alle kennis en apps! Bedenk maar zo gek als je zelf wilt en het is er! Natuurlijk verstaan we hier ook een rekenmachine onder. Niet voor al te ingewikkelde sommen, maar als je even wilt uitrekenen hoe lang je nu nog exact op school moet zitten, een handig hulpmiddeltje!

-x- Amber

Posted by on augustus 26 2015. Filed under Bits& bites, Infotainment, Media/Infotainment. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

Leave a Reply

Vertel het door
Black Friday 2021Black Friday 2021