|

Corfu;voor een snelle strandvakantie

De idyllische stad Kerkyra, een tochtje naar het buitenverblijf van Sisi en liefelijke zandstrandjes… Corfu is een echte aanrader! Mijdt rond deze tijd  “Zon, Zee, Zuipen, Ziekenhuis” Kavos en geniet van de rest van het prachtige eiland.

Corfu, voor een snelle vliegvakantie
Begin juni kreeg ik de kans om er een weekje tussenuit te gaan. Er werd snel een ticket geboekt, handbagage werd de enige bagage en een reisgids werd snel geleend. De zon scheen voor ons op een Grieks eilandje, op zo’n 2.5 uur vliegen vanaf Düsseldorf Weeze. Wij waren op weg naar Corfu!

griekenland-strandvakantie Slenteren in de oude stad van Kerkyra
Bijzonder is de hoofdstad van het eiland: Kerkyra grenst aan drie kanten aan zee. Het is een idyllisch gezicht: hoge Venetiaanse huizen, wasgoed hangt te drogen aan de balkons, de meest kleurrijke bloemen aan de balustrades en de winkeltjes maken het ideaal voor een middagje slenteren. In de schaduw genieten van heerlijk brood met olijfolie, feta en een olijf. Heel even hoef je niet aan het regenachtige Nederland te denken! Voor een mooi uitzicht over de stad en het water, beklim je het oude en/of het nieuwe fort. Je kunt precies zien waar je nog naartoe wilt en wat de moeite waard is.

agios-spiridonisAgios Spiridonoskerk
Een hoogtepunt was wat mij betreft het bezoek aan de Agios Spiridonoskerk. Op Corfu wordt een op de twee mannen vernoemd naar Spiridonos, de eilandheilige. Voor hem heeft men in 1584 de mooiste kerk van het eiland gebouwd en de jongetjes werden aan hem opgedragen. Zijn relieken, in het hart van de Oude Stad, worden de hele dag nog door ontelbare pelgrims bezocht en geëerd. In de kerk mogen geen foto’s worden gemaakt, des te intenser beleef je het moment wanneer de pelgrims eindelijk hun bezoek aan Spiridonos kunnen volbrengen.

Laat je verrassen met een houtskoolgrill
Een vakantie op Corfu kan zomaar eens een culinaire ontdekkingsreis worden. Stop je niet vol met giros, souvlaki en tzatziki maar probeer ook eens de gerechten op de kaart die je niet kent. De gerechten die niet goed vertaald kunnen worden, zijn meestal de specialiteiten van de Corfioten. Gevulde groenten en ovenschotels zijn mateloos populair en vlees en vis wordt heerlijke bereikt op een houtskoolgrill.
winkelen-kerkyra Rustige strandjes van Oost Corfu
Doordat we een auto hadden gehuurd, konden wij gaan en staan waar wij wilden. Ideaal op zo’n klein eilandje! Binnen no time waren we even in Kerkyra, en het volgende moment lagen we te bakken op een klein strandje. Helderblauw water,  een parasol met ligbedjes, spelende kinderen, een zacht windje en een verfrissende duik doen wonderen. In een klap waan je je heel ver weg van ons eigen Hollandse kikkerlandje, waar het koud en nat is. Onze favoriet? De strandjes aan de oostkust. Van Kerkyra tot en met Kassiopi: er zijn genoeg bordjes die je de weg wijzen naar weer een lief, klein, rustig strandje. Succes gegarandeerd!

Buitenverblijf van Sissi
Corfu is een klein, rustig eilandje maar voor ieder wat wils. In het zuiden de badplaats (wereldberoemd door het RTL 5-programma Zon, Zee, Zuipen, Ziekenhuis) Kavos, waar je zeker ten tijde van de examenreizen ver weg moet blijven. In het noorden pak je ‘even’ de boot naar Albanië, je brengt een bezoek aan het buitenverblijf van Sissi (jaloers!) en eet een broodje langs de kant van weg tussen de ‘bergen’. Laat de mensen je vertellen over de kumquat: de kleine dwergsinaasappel die in Griekenland alleen op Corfu gedijt. Over het gehele eiland kom je winkeltjes tegen die volledig in het teken staan van deze vrucht. Koop een flesje kumquatlikeur, een zak kumquat snoepjes of en kumquat eau de cologne. Er zijn meer dan genoeg wandelroutes door de olijfgaarden en je komt er de meest mooie bloemen tegen. Prachtige uitzichten, kleine dorpjes en lieve mensen. Je zult je geen minuut vervelen!
strand-kerkyra-corfu

 Alle nieuwtjes, blogs, winacties en tips altijd als eerste in je mailbox? Schrijf je hier dan in voor onze Airmagazine nieuwsbrief.

Posted by on juli 8 2013. Filed under travel, Travel/Events. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

Leave a Reply

Vertel het door
Black Friday 2021Black Friday 2021