|

De 7 beste anti- muggen tips

Muggen zijn toch wel de insecten waar we zomers het meeste last van hebben. Airmagazine verzamelde de 7 beste tips tegen muggen, van, heel biologisch, citroen met kruidnagel op een schoteltje tot Deet.

Handige tips voor een betere nachtrust

De zon schijnt, het wordt warmer buiten, we gaan massaal op vakantie en ondertussen lijken ook die vervelende beestjes weer wakker te worden. Juist: onze grote vriend, Jan de Mug komt in de avonduren weer eens op bezoek. Om ons wakker te houden tijdens onze slaap, om ons lekker te pikken op onze enkels tijdens het eten of om van die leuke bloedvlekken op de muur achter te laten nadat je hem, succesvol, hebt gemept met het eerste het beste tijdschrift dat je binnen handbereik had. Wij geven je graag de volgende 7 tips mee, zodat Jan jou de komende tijd niet zal lastigvallen! Of in ieder geval: zo min mogelijk. Dat ze eigenwijs zijn, wisten we natuurlijk allang.beste-muggen-tips

thumb_COLOURBOX3807764Smeer DEET

Het meest bekende middel tegen muggen is DEET. Dit is een chemische stof die is verwekt in een lotion of spray. Hoe hoger het percentage, hoe langer je bent beschermd tegen muggen.
30% DEET werkt ongeveer 4 uur, 50% werkt ongeveer 8 uur.
Bij concentraties minder dan 30%, moet je je echt ieder uur goed insmeren. Bij concentraties boven 50% is de werking nog steeds 8 uur. Ga je op vakantie naar een tropisch land? Twijfel niet en neem altijd DEET mee.

thumb_COLOURBOX3809015Slik een vitamine B tablet

Neem het zekere voor het onzekere en slik iedere dag een Vitame B tablet. Muggen houden niet van bloed ‘met een luchtje’. Mensen die minder gebeten worden maskeren waarschijnlijk ‘de lekkere luchtjes’ in hun zweet. B-vitamines zouden de lichaamsgeur van mensen zodanig veranderen dat we niet meer ‘aantrekkelijk’ zijn voor muggen. Er is tot op heden nog geen wetenschappelijk verband aangetoond, maar er zijn meerdere mensen die aangeven niet te worden gepikt door de mug wanneer zij netjes een vitaminetablet slikken. Het proberen waard!

thumb_COLOURBOX3819146Gebruik een lokaal anti-muggenmiddel

Wanneer ikzelf op reis ben, koop ik ter plekke een anti-muggenspul in de supermarkt. Wij hebben DEET maar de bevolking daar moet zich logischerwijs ook weren tegen de muggen. Zo kocht ik in Mexico een hele fijne spray ‘Off!’ en in India zweer ik bij de handige tubes van ‘Odomos’. Daar kunnen die kleine flesjes van DEET (die nog vaak lekken in je tas ook …) echt niet tegenop. 

thumb_COLOURBOX3819564Pak je ventilator

Natuurlijk heb je het niet overal voor het zeggen, maar wanneer je thuis op je slaapkamer veel last hebt van die akelige insecten doet een ventilator altijd wonderen. Je hebt zo ook geen last van chemische stoffen of nare luchtjes die je met andere muggen middeltjes wel in je slaapkamer krijgt.

thumb_COLOURBOX3819565Gebruik een citroen

De beroemde Citronella-kaarsjes, schijfjes citroen op een bordje of alleen de schillen. We verzinnen allemaal wel iets met deze gele vrucht, maar waarom? Muggen kunnen twee dingen heel erg goed: ze kunnen temperatuur voelen en ze hebben een enorm goed reukvermogen. Ze gaan dus in eerste instantie op mensenlucht af. Rond onze sokken ruiken wij sterk naar ‘mens’, vandaar dat we daar ook veel worden gestoken. Je armen ruiken overigens ook sterk naar ‘mens’. Door bepaalde sterke luchtjes van planten en citroenen kunnen ze ons niet meer goed ruiken en worden we vervolgens minder vaak gestoken.

thumb_COLOURBOX3830064Hang een klamboe op

Toen ik in Guatemala op een soort drijvend hotel sliep, was alles open. Het had een rieten dak, maar geen muren en rond onze bedden liepen de mestkevers en grote spinnen. Uh, heel spannend! Om de muggen (en al het andere onbekende) zoveel mogelijk proberen buiten ons bed te houden, sliepen we onder klamboes. Je hangt hem op boven je bed en stopt de uiteinden onder je matras. Er is niets zo lekker dan mugvrij slapen.

thumb_COLOURBOX3830809Uit oma’s kastje

Of ze allemaal even goed zullen helpen, durf ik niet te zeggen. Maar dat er door iedereen creatief wordt gedacht om Jan de Mug zoveel mogelijk te verbannen, is iets wat zeker is. Zo gebruikt de een: azijn, wierook, lavendel, tijgerbalsem, kruidnagel, water met kruidnagel, zakjes water bij de deur, basilicum en zelfs teentjes knoflook worden op tafel gelegd om Jan weg te houden.

Alle nieuwtjes, blogs, winacties en tips altijd als eerste in je mailbox? Schrijf je hier dan in voor onze Airmagazine nieuwsbrief.

Bewaren

Posted by on juli 27 2013. Filed under Health, Health news. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

1 Comment for “De 7 beste anti- muggen tips”

  1. Hoi! Goede tips! Mijn advies/tip is de Deet van Care Plus, die neem ik altijd mee en heb er goede ervaringen mee! Groetjes

Leave a Reply

Vertel het door
Black Friday 2021Black Friday 2021