|

Allergie en migraine

Rond de 10% van Nederlanders heeft last van migraine. Heb je daarnaast ook nog last van allergieën? Misschien dat de een de ander versterkt.

Wat is migraine

Migraine is een zware, verlammende hoofdpijn die uren tot dagen kan duren. Er zijn een heel aantal triggers die een migraineaanval kunnen uitlokken. En je allergieën kunnen een oorzaak zijn!

Migraine triggers

Eten kan sowieso migraine opwekken, maar er zijn ook bekende boosdoeners. Chocola of andere suikerrijk eten zijn bekende triggers, oftewel uitlokkers. Alcohol is ook een beruchte. Maar ook (voedsel)allergieën kan migraine opwekken of verergeren. Uit onderzoek is gebleken is dat je neus een belangrijke rol speelt bij migraine. Zo blijken parfum en hooikoorts ook meer migraineaanvallen te veroorzaken.

migraine-herkennen-tegengaan

Pak de oorzaak aan

Vaak krijg je bij migraine een oplossing om de pijn aan te pakken in de vorm van zware pijnstillers. Wat je beter kunt doen is de oorzaak aanpakken. Als je allergieën hebt, en je hebt last van hormonale migraine let dan extra goed op wat je binnenkrijgt in de week voordat je ongesteld moet worden of als je ongesteld bent, en hoe erg de boodschap ook is; eet geen chocola en drink geen alcohol. Heb je last van hooikoorts? Vraag je huisarts dan om een antihistamine neusspray. Is je migraine niet aan je cyclus te wijten? Let dan extra goed op je voeding en houd desnoods een dagboek bij. Zo kun je misschien een gemene deler vinden tussen wat je eet en wanneer je migraine krijgt.
Beeld:Bernard Maisner

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, items, winacties?  Schrijf je hier in voor de Airmagazine nieuwsbrief!

Posted by on september 6 2014. Filed under Featured, Health, Heaven & health. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

Leave a Reply

Vertel het door
Black Friday 2021Black Friday 2021