|

De vrouw achter Tamara Elbaz

Air- girl Tamara Elbaz vertelde ons  in deel één al over haar ambities en talloze allergieën, nu onthult ze in het exclusieve interview dat Airmagazine met haar had hoe ze glamour met voedselallergie combineert en wie de perfecte man is.

Gezondheid en familie
Wanneer kwam jij er achter dat bepaald eten niet goed voor je is?
Mijn zus Avital Elbaz is echt mijn redding geweest. Zij is gezondheidstherapeut en heeft zich gespecialiseerd op het gebied van orthomoleculaire suppletie, homeopathie en allergieën. Ik kwam er op 22-jarige leeftijd achter dat ik voor een hele lijst allergisch was door o.a. een bloedonderzoek. Tot die tijd was ik dagelijks ziek.

tamara-tlc-familieZit allergie en intolerantie in de familie of ben je de enige die er last van heeft?
Niet iedereen in mijn familie is bewust bezig met hun gezondheid, maar de personen die dat wel doen blijken vroeg of laat ook heel veel allergieën te hebben. Ik denk daarom dat je bepaalde allergieën kunt overnemen, bijvoorbeeld via je ouders.

Ben je, als je kinderen zou willen, er bang voor dat zij ook allergieën zullen krijgen?
Jawel. Gelukkig is mijn zus een goede therapeut dus ik weet zeker dat zij ook mijn kids goed zou kunnen begeleiden.

Op tv kom je over als een open boek, maar hoe kunnen mannen jou lezen?
Oh dat is niet zo heel moeilijk hoor. Ik weet precies wat ik wil, ook in een man. En spreek dat ook uit. Sommige mannen vinden dat moeilijk, maar ik ben nu eenmaal een voorstander van “What you see is what you get.”!

salvador-pozo-foto-tamaraDieetgoeroe en shakes
Door modemeisjes is het beeld ontstaan dat je heel weinig eet. Kan het zijn dat je daardoor de intolerantie hebt opgelopen?
Ik eet zeker niet weinig, echter wel heel erg bewust. En o.a. gluten en lactose mijd ik. Ik heb geen idee waar die intolerantie vandaan komt, maar het schijnt dat bijna iedereen wel last heeft van allergie en intolerantie. Ik heb mezelf er op testen en daarom springt het meer in de voorgrond dan bij mensen die dat niet hebben gedaan.

Krijg je ondanks je intoleranties en allergieën wel genoeg voedingsstoffen binnen?
Jazeker, ik vul al mijn tekorten aan met raw-food shakes en supplementen. Het is wel belangrijk dat je weet welke tekorten je hebt. Ikzelf weet dat weer dankzij de praktijk van mijn zus.

Heb je er veel moeite mee gehad om je eetpatroon aan te passen?
Nee totaal niet. Ik weet hoe ziek ik word van bepaalde voedingsmiddelen dus ik kijk wel uit! Alleen melkchocolade blijft mijn valkuil.

Hoe kom jij aan recepten voor lekker eten dat jij wel mag?
De dieetgoeroe Ralph Moorman is een goed vriendje van mij. Zijn tweede boek was een fantastische kookbijbel waar ik menig recept uit heb kunnen halen!

Reizen met twee koffers en Madonna
Uit eten gaan, hoe pak jij dat aan? En stuit je vaak op onbegrip?
Ik eet heel vaak buiten de deur. Vaak wel in dezelfde restaurants, waar het personeel op den duur wel bekend is met mijn allergieën. Onbegrip heb ik overigens nooit zo’n moeite mee. Ik ben tenslotte een betalende klant, niet waar?

In Modemeisjes met een Missie zagen we je in het buitenland feesten. Hoe voorkom je dat je daar ziek wordt?
Ik reis altijd met twee koffers: één voor al mijn outfits, de tweede koffer vol met glutenvrije producten.

Je hebt al zoveel bereikt en je bent nog niet eens dertig, wat is jouw geheim?
Ik veel bereikt? Ehm, Madonna heeft pas veel bereikt, haha. Nee, ik ben dus nooit tevreden, ben altijd op zoek naar nieuwe uitdagingen. Ik wil alles uit het leven halen wat er in zit en ga ook door als het even tegen zit. Vooral dat laatste is een kenmerk dat bij succesvolle mensen hoort, als ik de tijdschriften moet geloven. Verder doe ik alleen wat ik leuk vind en dat geeft zoveel energie!

Posted by on augustus 6 2011. Filed under Real life, Real life/Future, rolmodel. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

Leave a Reply

Vertel het door
Black Friday 2021Black Friday 2021