|

Verjaardagen, astma en allergie

In 5 tips voor een awesome leven met astma en allergie legde ik uit hoe ik mijn leven leuk houdt en beloofde ik te vertellen hoe ik met feestjes deal en ze voor mezelf en de jarige het leukst maak.

Feestjes en last van je longen

Ben jij ook altijd zo beroerd als het niet gelegen komt? Ik reageer enorm op huisstofmijt, dieren en chemische middelen zoals parfum en schoonmaakmiddel, maar ook op haarlak. Je snapt dat als ik op een verjaardag in een cocktail van prikkels terechtkom, mijn lichaam gelijk protesteert. Een uur of drie op een verjaardag betekent voor mij dat ik de rest van die dag niets doe en de dag erna ook niet. Ik ben dan uitgeput, benauwd, koortsig en heb het ijskoud.

astma-allergie-verjaardag

Wel of niet gaan

Met een allergie of astma verjaardagen vieren, hoe pak je dat aan.
Eerst luister ik altijd heel goed naar mijn lichaam en naar wat IK wil.
♥ Als ik uitzonderlijk fit ben en de dag erna niets hoef ga ik, dat gebeurt heel soms.
♥ Heb ik het gevoel dat ik een dag of vier last ga houden van de verjaardag? Dan niet.

Ik heb zelf geen twee dagen ziek zijn over voor een verjaardag. Mijn oplossing? Op een moment vlak voor of na de verjaardag spreek ik met de jarige iets af, we praten bij, ik neem een cadeautje mee en beleef een paar fijne uren met echt contact met de jarige. Hele belangrijke verjaardagen, zoals die van mijn ouders, schoonouders en zus bezoek ik wel, hoe we dat aanpakken vertel ik je de volgende keer!

Verplichting vs fijne dag

Veel Air-girls hebben een probleem met het niet gaan naar verjaardagen. Luisteren naar wat je zelf wilt als je beslist om wel of niet te gaan is vaak best lastig omdat je je schuldig voelt ,het anderen naar de zin wilt maken of denkt dat het zo hoort.

Maar, probeer eens niet vanuit een traditie te kijken naar je leven en dingen als verjaardagen. Kijk gewoon sec naar wat het is en wat het voor jou betekent. Is een verjaardag een verplichting, ga je naar je nichtje omdat je broer ander boos wordt? Of omdat je moeder het graag wil?

marathon-film-still

Kies voor een fijn gevoel

Ik vier een verjaardag omdat ik blij ben dat diegene er is.  En dat vier ik graag met de jarige zelf. Op een verjaardagsfeestje is er bijna nooit tijd om met het feestbeest zelf te praten. Daarnaast zijn er altijd veel prikkels aanwezig, van parfum tot huisdieren waardoor ik ook niet op mijn leukst ben.  Het vieren van iemand die je liefhebt kan op verschillende manieren, bedenk er een paar voor jezelf en kijk of het iets voor je is. Ga op een rustig moment samen ergens eten, bezoek een andere stad of ga een weekendje weg.
Wil je echt graag naar een verjaardag toe? Kijk dan volgende week eens naar mijn checklist.

 Alle nieuwtjes, blogs, winacties en tips altijd als eerste in je mailbox? Schrijf je hier dan in voor onze Airmagazine nieuwsbrief.

Bewaren

Posted by on november 27 2013. Filed under Featured, Real life, Real life/Future. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

Leave a Reply

Vertel het door
Black Friday 2021Black Friday 2021