|

Tips voor een betere nachtrust

Je slaapkamer is de belangrijkste plek in je huis. Daarom is het belangrijk om een aantal ‘regels’ te hanteren om ervoor te zorgen dat je het optimale uit je (nacht)rust haalt.

beter-slapen

De slaapkamer is om te slapen

Het klinkt heel logisch, maar ga maar eens na wat je eigenlijk nog meer doet op je slaapkamer. Ok, sexen mag. Maar tv-kijken, piekeren, met je tablet of iPhone spelen, is allemaal uit den boze, en funest voor je seksleven. Je wordt er onrustig van, en dat komt je slaap niet ten goede.

Zorg voor een optimaal klimaat

Zorg voor een zo stofvrij mogelijke omgeving zonder huisstofmijt. Stof(met een vochtige doek) en zuig ( met een stofzuiger met hepa filter) twee keer per week, verruil je gordijnen voor een rolgordijn, haal je prullaria weg en test daarnaast eens of de luchtvochtigheid op je slaapkamer goed is. Zo niet? Kijk dan eens naar een luchtbevochtiger, een luchtontvochtiger, of gewoon een simpele kamerplant.

airmagazine-allergie-nachtrust
Donker, donkerder, donkerst

Persoonlijk heb ik er een hekel aan om in het donker wakker te worden. Geef mij daarom liever lichte gordijnen zodat ik met het ochtendgloren wakker kan worden. Maar zomers slaap je dan eigenlijk te kort. Een donkere kamer zorgt ervoor dat je langer en dieper slaapt.

Open raambeleid
En: zet je raam ’s nachts altijd open. Ook al vriest het 20 graden buiten, door in de frisse lucht te slapen word je fris wakker. Zeg nou zelf, je wil toch ook niet wakker worden in je eigen slaaplucht?

Alle nieuwtjes, blogs, winacties en tips altijd als eerste in je mailbox? Schrijf je hier dan in voor onze airmagazine nieuwsbrief.

Posted by on juni 22 2013. Filed under Featured, Health, Heaven & health. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

Leave a Reply

Vertel het door
Black Friday 2021Black Friday 2021