|

Mepolizuma, een nieuw middel tegen astma

Gebruik je longverwijders als Foster, Seretide of Symbicort en ben je regelmatig aangewezen op een prednison kuur?  Het nieuwe medicijn Mepolizuma laat veelbelovende resultaten zien voor mensen met zware astma. longverwijders-inhaler-astmaVervanger voor Prednison

Afgelopen maandag zijn de resultaten van de internationale studie naar gebruik van Mepolizuma bekendgemaakt op een congres in München. Met het nieuwe middel kon een groot deel van de patiënten die meededen aan het betreffende onderzoek helemaal zonder prednison. Mepolizuma is een eiwit dat van nature in jet lichaam voorkomt. Het remt bepaalde witte bloedcellen die als je zwaar astma hebt  in grote hoeveelheden actief zijn. Het middel is in veertien landen getest bij een groep van 135 patiënten.

Bijwerkingen Prednison

Als je een longaandoening hebt heb je waarschijnlijk wel eens kennis gemaakt met Prednison. Meestal vanaf de herfst , als de lucht vochtiger wordt. Het medicijn werkt wel tegen ontsteking maar zorgt voor veel schijn energie, je wordt er helemaal hyper van of juist heel teneergeslagen,  het verslapt je spieren zodat je weer opnieuw je conditie op moet haan bouwen en als je het een langere tijd gebruikt kom je er van aan, krijg je hamsterwangen en op den duur hoort ook botontkalking bij de bijwerkingen.

Testfase Mepolizuma

Het nieuwe middel is nog in een testfase en wordt voorlopig alleen bij proefpersonen ingezet. Bel verwacht dat diverse farmaceutische bedrijven op korte termijn met soortgelijke middelen aan de slag gaan.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, items, winacties?  Schrijf je hier in voor de Airmagazine nieuwsbrief!

Posted by on september 12 2014. Filed under Featured, Health, Health news. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

1 Comment for “Mepolizuma, een nieuw middel tegen astma”

  1. laten we het hopen,maar eerst zien dan geloven
    zou voor onze jongste een uitkomst wezen 3kuren pred in 6mnd tijd zijn er 3 teveel.

Leave a Reply

Vertel het door
Black Friday 2021Black Friday 2021