|

Umami Eindhoven geopend

Hou je van Aziatisch eten, maar hoeft de standaard chinees niet zo van jou? Umami  werkt met verse producten, verrassende smaakcombinaties en heeft een allergie lijst. Wat wil een Air-girl nou nog meer.

Opening van Restaurant Umami : dat smaakt naar meer!
En zo is Air op een gewone woensdagmiddag bij de officiële opening van restaurant Umami in Eindhoven. Aziatisch, modern en fusion zijn de woorden die wij na deze feestelijke middag kiezen om dit restaurant te omschrijven. Chef-kok Han Ji opent niet voor niets zijn zevende vestiging van Umami. Na Amsterdam, Rotterdam, Den Haag, Vlaardingen, Maastricht en Utrecht zijn de deuren van Umami nu ook in Eindhoven geopend!

knoflook-allergie-etenAziatische smaken van Chef kok Han Ji
Chef-kok Han Ji staat bekend om zijn beroemde kookfilosofie: gezondheid en het gebruik van verse ingrediënten staan voorop. Steeds meer gasten weten hem te vinden. Door de Aziatische smaken te combineren met de Franse keuken tilt hij de gerechten naar een hoger niveau. Voor deze kookstijl, die hij al sinds 2009 gebruikt in het Haagse restaurant Han Ting Cuisine, ontving Han Ji niet voor niets een Michelinster. Met Umami wil hij zijn eigen, unieke manier van koken bereikbaar maken voor een groter en breder publiek.
umamikeukenkl
Van Bobo Beer naar hip aziatisch
Je vindt Umami in Eindhoven aan ‘de Kleine Berg’: een van de bekende winkelstraten  van de stad. Hier vind je kleine boetiekjes, galerieën, verschillende modezaken en andere restaurantjes. Zat hier vroeger nog het eetcafé Bobo Beer, nu waan je je in het hippe Azië. Er heeft een grootse verbouwing plaatsgevonden en het pand ademt de sfeer van downtown Bangkok. Het plafond en de vloer zijn bijvoorbeeld nog in originele staat te herkennen. Wij zien onszelf hier zeker een middag loungen of dineren in de avonduren!

Lekker en gezond chinees met een franse touch
De keuken van Umami maakt gebruik van verse producten waarvan de gezonde Aziatische gerechten worden gecreëerd. De Franse touch zorgt voor de verrassende smaakcombinatie. Bij Umami staan er nog Tjaw Sie, vegetable spring rolls en curry’s op de kaart gecombineerd met verse ingrediënten zoals citroengras, pompoen en knolselderij. Alle gerechten worden met zorg opgemaakt en tegen een prima prijs geserveerd in een hippe, trendy omgeving. Van een ‘standaard Chinees’ is dus zeker geen sprake meer. Zij noemen het dan ook liever ‘Today’s Asian Cuisine’.Han Ji, Leon Zheng en Zhang Hu weten wat ze willen en dat proeven we dan ook. Zij hebben gekozen voor een combinatie van Shared Dining, All you can eat en een 3 gangen menu.
lactosevrij-diner
Umami denkt mee met allergie
Tijdens de opening spraken we ook even met John. Hij is werkzaam bij de vestiging van Umami in Maastricht, zijn vriendin Stella neemt Eindhoven voor haar rekening. Hij vertelt over het flinke aanbod van Aziatische restaurants in Eindhoven, maar ook over de manier hoe Umami zich onderscheidt tussen dit culinaire geweld. Volgens hem is dit de prijs: het is betaalbaar èn van prima kwaliteit. Umami werkt met dagverse producten en houdt uiteraard rekening met allergieën of dieetwensen. Zo heeft iedere vestiging een zogenoemde ‘allergielijst’. Op dit moment hebben ze een ‘standaard’ lijst met vervangers voor mensen met bijvoorbeeld een lactose-  of glutenintolerantie. Sinds kort staat er ook een nieuwe allergie ‘vast’ op de lijst: de knoflookallergie. Waar het vandaan komt, weten ze niet. Het valt hen op, het komt vaker voor dus het hoort op de lijst. Umami denkt mee!

umamieindhovenkl

Snacks en amuses
Heel even waanden wij ons als God in Frankrijk. Bij binnenkomst een glaasje Martini en Prosecco, een amuse van ‘in rode biet gemarineerde zalm’ werd aangeboden en de eerste Oh’s en Ah’s volgden al snel. We hebben een middag mogen genieten van originele keuzes: een gegrilde coquille in een sausje van gepofte gele paprika of een gelei van een 1000 jarig eendenei. ‘In rode biet gemarineerde zalm’ en vergeet ook zeker niet de ‘bitterbal van rivierkreeft’. Wij hebben genoten en kunnen dan ook niet anders om het iedereen aan te raden. Lekker borrelen met je vriendin, uit eten met je vriend of een hapje en drankje met je moeder: bij Umami kan het. De deur staat open, en dat merk je.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, items, winacties?  Schrijf je hier in voor de Airmagazine nieuwsbrief!


Posted by on mei 30 2013. Filed under Events, Featured, Hotspots, Travel/Events. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

Leave a Reply

Vertel het door
Black Friday 2021Black Friday 2021