|

Allergie voor soja en lactose? Koop deze chocolade

Pasen komt er aan en dat betekent: gevulde paaseieren en andere chocolade lekkernijen. Airmagazine geeft je lekkere chocolade alternatieven als je vanwege je allergie geen soja, koemelk of lactose mag.

airmagazine-voedselallergie-sojaOnweerstaanbare verleiding

Het valt niet te ontkennen dat als vrouw je eerste levensbehoefte soms louter en alleen bestaat uit chocolade. En Pasen komt eraan, dus er liggen weer volop paaseitjes in de supermarkt, in allerlei soorten en smaken. Lekker voor bij de thee of gewoon om de hele dag door van te eten. Oh, en een handige tip om je populariteit op kantoor (tijdelijk) een boost te geven: zet een pot met paaseitjes op je bureau voor je collega’s om van te snoepen. Voor je het weet verzint iedereen een excuus om bij je langs te lopen.

Verboden vruchten

Maar wat als je een soja-allergie hebt (wordt in bijna alle chocola gebruikt als emulgator), of een koemelkallergie of lactose- intolerantie? Dan moet je die paaseitjes helaas laten staan. Oogkleppen opzetten als je boodschappen gaat doen en al die heerlijke zoete vrolijkheid links laten liggen. Weer eens een bonbonnetje of chocolaatje weigeren op visite. Geen M&M’s knagen in de bioscoop. En dat ook nog eens met die onbedwingbare hormonen eens per maand…voedsel-allergie-airmagazine

Chocofix zonder soja

Maar, dat betekent niet dat je chocolaloos door het leven hoeft. Gelukkig zijn er zeer goede alternatieven te vinden. Vind je de smaak van koffie ook lekker? Dan zijn misschien de chocolade koffieboontjes van Fairtrade.nl een optie. Maar gaat er voor jou niks boven de echte smaak van melkchocolade? Bij de lokale natuurwinkel zijn er genoeg chocoladetabletten te vinden met zonnebloem-, raapzaadlecitine of andere soorten in plaats van sojalecitine (E-nummer: E322). Daarnaast zijn deze merken vrijwel allemaal ook nog eens fair trade. Dus naast dat je chocoladebehoefte wordt vervuld draag je ook nog eens bij aan een betere wereld.

Gemaakt van rijst

Van pure chocola is bekend dat die melkvrij is, maar lang niet iedereen is even gek op de bittere smaak van puur. Ook hiervoor zijn er makkelijk alternatieven te vinden. Bonvita is een merk dat rijstmelk-chocoladetabletten fabriceert (smaakt echt veel lekkerder dan dat het klinkt, eerlijk). Eén van de submerken van Bonvita, Maitre Mathis kun je zelfs gewoon kopen bij de Albert Heijn bij jou in de buurt. En bovendien is sommige rijstmelkchocola van Bonvita ook nog eens sojavrij. Deze overheerlijke choco is gemakkelijk online te bestellen via verschillende gespecialiseerde allergiesites.Alle nieuwtjes, blogs, winacties en tips altijd als eerste in je mailbox? Schrijf jehier dan in voor onze airmagazine nieuwsbrief.

Posted by on maart 8 2012. Filed under Food. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

8 Comments for “Allergie voor soja en lactose? Koop deze chocolade”

  1. rijst chocolade? ben wel benieuwd hoe dat smaakt!

  2. fairtrade.nl verkoopt de koffieboontjes niet meer, staat alleen chocolade op met soja… :-(

  3. ja als er geen melk in zit dan s het wel soja of noten en vice versa.. Vaak geven ze ook aan dat er sporen kan bevatten van… Helaas nog geen enkele tegen gekomen wat ook daadwerkelijk lekker is voor een klein kind.

  4. helaas nog steeds alleen producten met allergenen zoals melk, lactose etc.

Leave a Reply

Vertel het door
Black Friday 2021Black Friday 2021