|

Paella,gluten- en koemelkvrij, voor hooikoortspatiënten

recepten-glutenvrij-koemelkvrij-voedselallergie

Regelmatig maakt Ank speciaal voor jou Airproef recepten. Fijne basisrecepten recepten die je zelf aan kunt vragen. Vandaag een recept voor Paella gemaakt m.b.v.  het visfond en kipfond van vorige keer.

ank-airproef-allergie-paella-recept

Paella, voor mensen met een kruidenallergie, gluten- en koemelkallergie

Ingrediënten

4 Kippenbouten of 8 kippendijen, het liefst biologisch.
10 rauwe reuzengarnalen ui de diepvries. Voor behandelwijze: zie boven.
400 gram risottorijst
voedselallergie-recept-airmagazine 250 gr. sperziebonen
1 blikje dubbelgeconcentreerde  tomatenpuree
3 tenen knoflook
1 eetl. Paprikapoeder
1 buisje saffraandraadjes ( zie boven )
5 eetl olijfolie
Peper en zout
½ liter visfond zonder kruiden, zie boven
½ liter kipfond zonder kruiden, zie eerder recept.

Voor de mensen, die kruiden verdragen:
een paar takjes rozemarijn.

Bereiding
♥ In een bakpan met een diameter van minimaal 24 centimeter zonder antiaanbaklaag ( of gebruik een paellapan )op een grote pit de kip in de olijfolie aanbraden totdat deze kleur heeft gekregen.
♥ Verdun ondertussen de tomatenpuree met een deel van de fond. Voeg de knoflook uit de knijper toe ( of zet er even de blender op ).
♥ Saffraan en paprikapoeder toevoegen.
♥ Zet het vuur laag, voeg deze saus aan de kip toe samen met de fonds. Ook de in stukken gesneden sperziebonen en de ontdooide garnalen erbij. recept-voedselallergie
♥ Schenk water bij totdat de vloeistof ½ centimeter onder de rand staat.
♥ Alles aan de kook brengen.
♥ Dan de rijst er voorzichtig instrooien.
♥ Rozemarijn verdelen.
♥ Vuur niet te laag zetten, zodat de inhoud blijft borrelen.
Zorg wel voor een gelijkmatige verdeling van de warmte, gebruik evt. een vlamverdeler. Het vocht zal langzaam inkoken. Niet meer roeren. Er vormt zich een korst op de bodem van de pan.
♥ Proef na ongeveer 20 min. of de rijst en de bonen gaar zijn. Anders nog langer laten koken. Evt. nog wat vocht toevoegen.
♥ Voor het gebruik nog even afgedekt laten staan.

Tomaat

Tomaat Tomaat kan o.a. klachten geven als darmkramp en kortademigheid. Meer informatie

Vis

Vis Op vis kan een allergische reactie volgen die o.a. voor zwellingen van de slijmvliezen zorgt. Meer informatie

[schelp- en schaaldieren]

Ben je op zoek naar een bepaald recept? Stuur je wens naar food@airmagazine.nl en vermeld waar  je allergisch of overgevoelig voor bent.

Aanbevolen artikelen:

Posted by on juli 7 2012. Filed under Food, Recepten. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

2 Comments for “Paella,gluten- en koemelkvrij, voor hooikoortspatiënten”

  1. heerlijk recept. Vast iets voor een meisje die ook ook volg op blog http://3petitsoiseaux.wordpress.com/

Leave a Reply

Cadeauwinkel

Recently Commented

  • J v Leeuwen: Ik heb Angio Oedeem en sinds januari 2017 krijg ik Xoliar sinds die tijd geen...
  • poel: hallo, bij mij is astma geconstateerd sinds dit jaar, in december 2016 kreeg ik last van...
  • YuSt: Ik heb wel wat geprobeerd ooit in de woonkamer, echter ik werd het snel moe, wellicht de...
  • YuSt: Klinkt goed, mijn rijpere huid heeft ook vaak vlekjes en irritaties. En ja dan is het vaak...
  • Femke: Ik lees nu pas je reactie Sonja, en heel herkenbaar! Ik had ook een behoorlijke...
  • YuSt: Erg leuk! Ik ga ook een krans maken!
  • Sonja van de Sande: Ik lees het en zit gewoon te huilen, zo bang ben ik. Terwijl ik vroeger elke...