|

Kastelen kijken in Engeland

Ik heb Kent bezocht, een hele mooie en groene streek in Engeland. Lekker dicht bij de kust, dat is altijd fijn vanwege de frisse lucht en verlaagde kans op hooikoorts. Ik ben verliefd geworden op de mooie kastelen met dito tuinen, kijk je mee?

Mijn ideale vakantie

Mijn favoriete vakanties bestaan uit het ontdekken van nieuwe schatten, dat kan een geweldige patisserie zijn of een park waar ik nog nooit van gehoord heb. Door steden en dorpjes slenteren doe ik ook heel graag en ik vind wandelen heel erg fijn. Geen tocht van 10 km, maar een dag door een kasteeltuin of De Posbank of lopen vind ik heerlijk. Daarbij een museum, een beetje winkelen en eventueel een film in de bios maken mijn vakantie compleet. Kent heeft al die dingen, kijk je mee?

Lees ook:Wie Kent Engeland, 6 redenen om er op vakantie te gaan

leeds-tuin-blauwe-regenLeeds Castle in Maidstone heeft een enorme en prachtig aangelegde tuin van bos formaat. Is een park in veel landen gewoon veel gras en veel bomen, hier is iedere vierkante meter uitgedacht en onderhouden. Je kunt er uren wandelen en genieten van de verschillende doorkijkjes.

blauwe-regen-leeds-castleZo ziet de blauwe regen er van dichtbij uit!

leeds-castle-blauwe-kamer-kljpgDe waterburcht is in 1119 al gebouwd, maar is door de eeuwen heen natuurlijk enorm veranderd.  Omdat Lady Baillie, een vermogende Amerikaanse met veel gevoel voor stijl het kasteel in 1926 heeft gekocht en er al snel de interieurarchitect Stéphane Boudin  in heeft gezet om het geheel op te knappen is Leeds Castle echt een pareltje. Dankzij haar kun je er nu hele mooie, eigentijdse kamers bekijken. Zoals deze dining room bijvoorbeeld!
leeds-lv De slaapkamer van Lady Baillie. Zo cool, een hele oude Louis Vuitton koffer!

leeds-kamer-klDeze slaapkamer met zithoek vind ik ook zo mooi, terwijl ik niet eens zo’n fan van deze kleurencombi ben.

hever-kasteel-verte-kl

Hever Castle is ooit de woning van Henry VIII en Anne Boleyn geweest en is van binnen niet heel indrukwekkend, maar wel leuk om even te bezoeken. Ik ben er niet heel lang binnen gebleven ,omdat ik het ontzettend benauwd kreeg van het stof. De tuin is wel geweldig, je kunt er uren lopen.

hever-boogSchilderachtig doorkijkje in de tuin.

henry-women-kl

De vrouwen van Henry, die bijna allemaal jong zijn gestorven, vaak door toedoen van hun man, hebben hun eigen mokken met daarop kort hun levensverhaal.

folkstone-huis-klDe laatste dag van mijn vakantie ben ik naar de kust gegaan. Folkstone vind ik een beetje tegenvallen, maar dit huis is wel super leuk versierd.

kunst-folkstone-klIn de winkel van kunstenares Kate Knight, wat een cool werk maakt ze.

fleurcanterbury-park-klIk heb gelogeerd in Canterbury, een heel leuk en sfeervol stadje.Helaas stonden overal in het huis geurstokjes, dus de eerste 24 uur was ik doodziek.  In het stadje is een Marks&Spencer, dus ik kon gemakkelijk eten shoppen!

Als je allergisch of overgevoelig bent voor bepaalde soorten eten is Kent en hemels, maar als je gewoon gezond bent is deze regio ook een aanrader vanwege de mooie natuur, lieve dorpjes en natuurlijk vanwege het feit dat er over wel een Paperchase, Topshop en Boots zit.Wat je daar allemaal voor must- haves vindt vertel ik je volgende keer!

Lees ook: Voedselallergie en eten in Groot- Brittannië

Posted by on augustus 22 2015. Filed under Backstage, Real life, Real life/Future. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed

Vertel het door
Black Friday 2021Black Friday 2021