|

Mini Air – onze allergische baby

Ouders met astma of allergie hebben helaas een grote kans op kinderen met dezelfde aandoening.Vraag jij je ook zo af hoe Air- girl Isabel met haar allergische kindje omgaat? Lees snel verder en misschien heb je iets aan haar tips.

mini-airBaby met astma

Wanneer je zelf allergisch bent aangelegd, is er helaas ook een kans dat je kleintje gevoelig reageert op dingen. In ons geval gaat het dan (van beide kanten) om overgevoelige luchtwegen, hooikoorts, huisdierenallergie en eczeem.

Allergisch kindje erfelijk belast

Dat onze kleine inderdaad erfelijk belast is, bleek helaas al snel genoeg. Zo kreeg ons meisje een heel droog huidje van de biologische babymelk, maar niet van de standaardversie. Terwijl ik als ‘groene mama’ toch eerder andersom had verwacht.

Bekende babymerken  met parfum

En een bezoekje aan vrienden met slecht geventileerd huis, veel dekens op de bank en ook nog eens een cavia en hamster eindigde met een zielig piepend meisje. Niet echt voor herhaling vatbaar! Hetzelfde geldt voor een bezoek aan andere vrienden met (op dat moment afwezige) hond. Niet alleen mijn luchtwegen bleken geprikkeld, ook mini zat op de terugweg met rode oogjes in haar autostoeltje. Mijn dochter doet het dus zonder eigen parfum of hippe tubes van de bekende babymerken.

airmagazine-parfumvrij-astma

Biologisch voor kinderen

In de eerste weken bleek een beetje amandelolie sowieso prima te voldoen voor zowel het badje als verzorging. En nu ze wat groter (lees: viezer) wordt, hebben we producten van zowel biologische als huismerken staan. Wat goed uitpakt en wat niet- dat lees je in de volgende Mini Airs! Belangrijkste is toch -net als voor onszelf- goed op het etiket kijken wat erin zit. En laat vrienden en familie tijdig weten welke spulletjes je wel en niet fijn vind voor je kindje. Dat scheelt je een hele doos met onbruikbare crèmetjes! Deze babyverzorgingswijzer kan je helpen bij het checken op nare stofjes.

Biomelk

Qua eten lijkt het trouwens, op de biomelk na, allemaal nog goed te gaan. Ze bunkert behoorlijk en kijkt het eten uit je mond. Brood, melk, groente, fruit… het gaat allemaal met veel enthousiasme naar binnen. Ik hoop dat het zo blijft!

P.S. Mocht je tips hebben voor fijne verzorgingsproducten of lekkere recepten voor mini’s, graag! :)

Alle nieuwtjes, blogs, winacties en tips altijd als eerste in je mailbox? Schrijf je dan in voor onze airmagazine nieuwsbrief.

Posted by on juni 26 2012. Filed under Health. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

Leave a Reply

Vertel het door
Black Friday 2021Black Friday 2021