|

Broodhaantjes voor Palmpasen

Een van mijn lievelingsherinneringen van vroeger was het maken van broodhanen met Pasen. Naast broodhanen kun je natuurlijk ook haasjes maken of broodvlechten. Airmagazine heeft de leukste voor je op een rij gezet.

pasen

Oorsprong Palmpasen

Dit jaar valt Palmpasen op zondag 29 maart. Palmpasen is een Christelijke feestdag waarbij de intocht van Jezus in Jeruzalem wordt gevierd. Toen Jezus de stad binnenreed op een ezel werden er palmbladeren voor hem neergelegd als teken van zijn koningschap. Om die reden lopen christelijke kinderen op Palmpasen rond met een paastak.

pasen

pasen-kinderen

Symboliek van de broodhaan en de paastak

Deze paastak staat bol van de symboliek. De tak bestaat ten eerste uit een kruis, die verwijst naar het kruis waarop Jezus werd gekruisigd. Bovenop de tak zit een broodhaan. Een haan omdat de haan 3 maal kraaide toen Petrus Jezus verloochende. De haan is van brood omdat Jezus als brood is voor de mensen. Verder wordt de tak versierd met linten in groen en geel om de lente te symboliseren en 12 paaseitjes voor de 12 apostelen van Jezus.

palmpasen-stok-oud

BunnyRollsBIG-palm-sunday

pasen-palmsunday

Beeld:

octavie.nl, marinaprinshoiting.blogspot.nlhttp://www.bakkerijmuseum.nl, livepretty.comwww.evermine.com

Posted by on maart 17 2015. Filed under Infotainment, Media/Infotainment, Nader onderzocht. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

1 Comment for “Broodhaantjes voor Palmpasen”

  1. Geweldig de laatste foto. Ik zelf haal altijd veel inspiratie uit Instagram.

Leave a Reply

Vertel het door
Black Friday 2021Black Friday 2021