|

Pinterest, lust voor je ogen

Ken jij Pinterest al? Als je maar een beetje visueel ingesteld bent, is dit echt een site voor jou!Het is een fijne online plek om inspiratie op te doen of mooie beelden te verzamelen om eerste kerstdag terwijl je op je visite zit te wachten. Ik heb nu al bijna een jaar een Pinterest account en steeds meer mensen hebben er een.

Online verzamelen
Pinterest is een site waar je allerlei plaatjes, foto’s, filmpjes maar ook ideeën  kunt verzamelen. Je kunt inspiratie op doen of gewoon lekker plaatjes kijken. Wanneer je een account aan hebt gemaakt heb je een eigen site met allerlei pinboards die je zelf kunt aanmaken. Pinboards zijn een soort van prikborden, je kunt voor alle onderwerpen die jij leuk vindt een pinboard aanmaken. In deze boarden kun je alle dingen die jij leuk vindt pinnen (in je board zetten) en na een tijdje krijg je dan dus een hele verzameling.  Ik heb allerlei verschillende boards, van een haar en make-up inspiratie tot lekkere gerechten, maar ook een style board en een board met leuke illustraties en designs. Je kunt echt over alles wat je maar wilt een pinboard aan maken.mooie-plaatjes-verzamelen

Social media moodboard
Je kunt Pinterest zien als een soort van online moodboard of een plek waar je al je interessante/leuke knipsels bewaard, alleen dan veel makkelijker. De beelden die je in je board plaatst kunnen van andere pinners zijn (repinnen), maar je kunt ook leuke dingen die je gewoon op internet ziet op je board pinnen. Ook super handig als je een bepaalde site of iets dergelijks wilt onthouden, je pint hem gewoon even in een board.

leuk-thuis-met-kerstmis

Pinterest is een social media site, je kunt ook met facebook of twitter inloggen, maar je werkt hier dus niet met tekst maar met beeld. Net als bij twitter kun je ook andere mensen volgen, je kunt een heel account volgen maar ook gewoon een aantal boarden die jij interessant vindt. Van alle boards die je volgt krijg je steeds alle op een pagina te zien, zodat je daar ook weer inspiratie van op kan doen. Er zijn ook andere mensen die jou kunnen volgen. Meestal volg je mensen waarvan je de pinboards leuk vind en ken je de meeste mensen die je volgt nog niet. Het is dus ook een leuke manier om met andere in contact te komen.

airmagazine-tipt-pinterestEyecandy
Wanneer je geen zin hebt om een account aan te maken, maar gewoon even lekker plaatjes wil kijken kan dat ook, wanneer je naar pinterest.com gaat zie je meteen allerlei leuke beelden. Pas wel op… Pinterest is echt super verslavend.
Er is trouwens ook een Pinterst app, helemaal gratis!
Wil je mij volgen? Dat kan! http://pinterest.com/annesara/

Posted by on december 24 2011. Filed under Media/Infotainment. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

1 Comment for “Pinterest, lust voor je ogen”

  1. jaaaa, ik heb ook een account en altijd als ik inspiratie nodig heb voor m’n huis in te richten, kijk ik hier eventjes op.

Leave a Reply

Vertel het door
Black Friday 2021Black Friday 2021