|

Des danst de meringue pie

airmagazine-on-air

Ik weet niet of het aan mij ligt, maar ik word rustig van bakken. Papa heeft het met strijken, Vriendin R. heeft het met schoonmaken, als je nog een schoonmaker zoekt… Eén van mijn laatste baksels is een lemon meringue pie. Het recept vond ik op het geweldig leuke blog van Sabina Kookt.

recept-lemo-pie

Voor de bodem kneed je 225 gram bloem, 160 gram roomboter, 80 gram witte basterdsuiker, een half, losgeklopt ei, en een snufje zout tot een bal. Folie eromheen, en een half uur in de koelkast zetten.

Dan de lemon curd. Lemon curd is, hoe ga ik dit eens zeggen niet overdreven zeggen…nou ja..als ik de hemel voor me zou zien dan zie ik mijzelf met twee grote vleugels op een groot hemelbed met om mij heen cupcakes met Oreovulling en lemoncurd. Het is gewoon..goddelijk.

Je raspt 2 citroenen en pers ze uit. Verhit 50 gr maïzena, 190 gram suiker, de citroensap en 250 ml water op laag vuur in een steelpannetje. Oh, het is ook handig als je de pitjes van de citroenen er van te voren uit haalt.
Roer de klontjes eruit met een houten lepel, draai dan het gas wat hoger en blijf roeren. Op een gegeven moment ga je denken: “ Wel verrek.  Is dat behangerslijm?”. Zodra je dat denkt ben je goed bezig.

Haal de pan van het vuur en voeg 60 gram roomboter toe en laat het smelten. Doe de citroenrasp erbij. Klop 3 eidooiers, dat is dat gele, en gooi het eiwit niet weg, en voeg het toe. Roer dat allemaal totdat je arm een beetje op die van Michelle Obama lijkt. Laat het vervolgens afkoelen.

Verwarm de oven voor op 180 graden, pak het deeg uit de koelkast. Rol het deeg uit en bekleed er een taartvorm mee.
Let nu op: doe daarop een vel bakpapier, en leg daar weer wat rijst, bonen or whatever op. Als het maar droog en zwaar is. Dit wordt blinde vulling genoemd, maar Google is your best friend. Bak de bodem in ongeveer 20 minuten, en daarna nog 10 minuten zonder de vulling. En laat alles afkoelen. Smeer dan de lemoncurd uit op de bodem met een lepel.

Voor de meringue klop je 3 eiwitten op en voeg geleidelijk 100 gram witte basterdsuiker toe. Wil je RSI? gebruik dan geen mixer. Als je met de mixer piekjes ervan kan maken is het goed. Schep het op de taart, versieren kan je met een vork doen en zet hem 5 a 10 minuten in een voorverwarmde oven van 180 graden, tot die lichtbruin is.
lemon-taart-merinque

Nu moet de taart opstijven en afkoelen en kan je 45 minuten op je handen zitten . Als je dat hebt gedaan mag je de taart aansnijden.

En vooruit. Daarna nog een stukje

Posted by on februari 28 2011. Filed under Des on air, Real life, Real life/Future. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

1 Comment for “Des danst de meringue pie”

  1. Ik vind dat je het recept onwijs leuk brengt, alleen daarom ga ik het al proberen. En dat zegt heel wat want ik ben geen kook en bak liefhebber. lieve groeten van Janita

Leave a Reply

Vertel het door
Black Friday 2021Black Friday 2021