|

Zomerse tip: citytrip naar Edinburgh

Naast whisky, doedelzakken en een lastig verstaanbaar accent, heeft Schotland meer te bieden dan je denkt. Steden in Schotland staan voor veel mensen niet meteen bovenaan het lijstje bij het plannen van een citytrip, maar er zijn redenen genoeg voor een bezoekje aan Edinburgh!

Historisch & gezellig centrum van Edinburgh

De historische bebouwing in het centrum van Edinburgh geeft de stad zijn sfeervolle uitstraling. In het centrum vind je veel pubs en restaurantjes en met wat geluk tref je er in de avonduren ook een leuk live bandje. De stad biedt onderdak aan Edinburgh Castle, een oud kasteel gelegen op Castle Rock. Bij bezoek aan het kasteel waan je je weer even in de middeleeuwen. Verder ligt er onder de stad een gigantisch gangenstelsel met een ‘duister’ verleden. De echte waaghalzen kunnen hun angstlevel testen door zich aan te sluiten bij de ghosttour. Bij deze en andere tours worden ook veel verhalen verteld over het leven in die tijd.

edinburgh-castleAugustus festivalmaand in Schotland

In Augustus is het helemaal geweldig om Edinburgh  te bezoeken, deze maand staat de stad in het teken van festivals. Zo kom je bijvoorbeeld op veel straten en pleinen leuke en verrassende straatoptredens tegen die de moeite waard zijn om te bekijken. De thema’s van de festivals die de hele maand plaatsvinden lopen uiteen van muziek tot kunst en van boeken tot theater. Kijk voor de precieze data van de verschillende festivals op de website van Edinburgh Festivals.

scotland-citytrip

Het klimaat

Groot-Brittannië staat nou niet echt bekend om zijn warme klimaat, maar dit brengt ook weer zo zijn voordelen met zich mee. Het is er erg groen en het is er gemiddeld gezien dan wel wat natter dan in Nederland, maar door al het groen is het fijner ademen. Dit is zeker iets om rekening mee te houden! In de zomer is het er toch lekker warm, gemiddeld zo rond de 18 graden.

edinburgh-citytrip

Omgeving

Je kan er ook voor kiezen om de stad Glasgow mee te pikken, met de bus vanaf Edinburgh ben je daar in een uurtje en met de trein ben je er al in 49 minuten. Je kan het openbaar vervoer binnen de UK erg makkelijk uitstippelen met deze reisplanner. Schotland heeft ook een erg rijke en groene natuur, dus als je de mogelijkheid hebt is het ook zeker de moeite waard om de gebieden buiten Edinburgh eens te verkennen. Als je het dichter bij Edinburgh wilt houden en genoeg lucht hebt voor een flinke klim, dan is het zeker de moeite waard om de nabijgelegen heuvel Arthur’s Seat te beklimmen. Vanaf daar heb je een prachtig uitzicht over de stad.

Beeld: @lizzie_89,@stephymch, danielle_narike,@mariellauer, @clarissa.go, @fawnrisen @realedingburgh

Alle nieuwtjes, blogs, winacties en tips altijd als eerste in je mailbox? Schrijf je hier dan in voor onze Airmagazine nieuwsbrief.

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Posted by on juni 13 2014. Filed under travel, Travel/Events. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

Leave a Reply

Vertel het door

GezondheidGezondheid