|

Tips voor gezondere darmen

Veel mensen met een voedselallergie hebben last van hun darmen en moeite met hun stoelgang. Daarom geef ik je vandaag wat tips die zorgen dat je niet meer de hele dag met een pijnlijke en volle buik rond loopt.

Hou een eetdagboek bij

Heb je vaak een opgezette buik en last van je darmen? Noteer iedere dag wat je eet en kijk aan de hand daarvan of er misschien bepaalde dingen zijn waar je toch op reageert. Op deze manier kwam ik er na jaren achter dat ik niet tegen tomaat kan. Daardoor was mijn buik altijd hard en had ik altijd last met het naar de wc gaan.

Gebruik echte probiotica

Wist je dat in bijvoorbeeld Duitsland je bij iedere antibiotica ook probiotica voorgeschreven krijgt? Er zijn flesjes op de markt waar een beetje van een stam probiothica in zit. Leuk, maar het helpt eigenlijk niet. Orthica is zo’n merk dat probiothica verkoopt waar echt verschillende stammen in zitten. Neem ‘s morgens een ampul in voor het eten. Ik merkte binnen een paar dagen met Orthica basic al verschil.

pro-biothica-kl

Bezoek een osteopaat

Deze fysiotherapeut is erin gespecialiseerd de beweeglijkheid in je lichaam te vergroten. Hij of zij kan je darmen, lever en andere ingewanden masseren en ervoor zorgen dat je stoelgang weer op gang komt. Maar ook bij stijfheid en hoofdpijn kun je hier terecht. De ostheopaat valt , heel apart, onder alternatieve geneeswijzen en afhankelijk van je verzekering krijg je een deel vergoed. Ik ga al jaren, wanneer ik het nodig heb, naar Hélène Fokker van Fosteo en ik vind haar echt geweldig!

Acupunctuur

Voor algemene stijfheid, hooikoorts en bijvoorbeeld een pijnlijke buik ga ik al jaren naar een acupuncturist. Acupunctuur gebruikt de natuurlijke, helende krachten van het menselijk lichaam om het evenwicht te herstellen. Zelfs als ik Prednison en Xolair gebruik waardoor mijn lichaam helemaal de weg kwijt is werkt dit bij mij. Ook acupunctuur valt onder alternatieve geneeswijzen, afhankelijk van je verzekering krijg je een deel vergoed. In Schiedam is Inside Out Healing erg goed, maar heb je een andere favo laat die dan gerust hieronder achter!

Lees meer: Acupuncturist over behandeling bij allergie en astma

Posted by on augustus 19 2015. Filed under Health, Heaven & health, Scroller. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

Leave a Reply

Vertel het door
Black Friday 2021Black Friday 2021