|

Chronisch ziek en je zorgverzekering: welke keuze maak je?

Wanneer je chronisch ziek bent is het belangrijk goed na te denken over je zorgverzekering. Maak je gebruik van fysiotherapie, krijg je regelmatig acupunctuur of moet je naar een diëtiste toe? Dit alles kan je als je astma, copd,corona of een allergie hebt veel geld kosten.

leven-astma-allergie-plog

Welke zorgverzekering kies ik?

Wanneer je hartstikke gezond bent en nooit gebruik maakt van zorg is het best logisch dat je een goedkope verzekering kiest voor je zorg. Maar ik vind het heel onverstandig om dit te doen wanneer je een chronische aandoening hebt. Ik ben van mening dat je goed voor jezelf moet zorgen en dat je alles wat jouw leven makkelijker kan maken, van osteopathie tot een moleculair arts moet aangrijpen om dit te bereiken. En wanneer je weinig fysio behandeling vergoed krijgt ben je nou eenmaal minder geneigd een afspraak te maken waardoor je langer met  hoofdpijn, stress, rsi klachten, een opgezette harde buik en opgezette darmen blijft lopen.

Om makkelijker een keuze te maken tussen verschillende verzekeringen is het denk ik als eerst goed om te weten waar je allemaal gebruik van zou kunnen maken als je een longaandoening of allergie hebt.Vervolgens kun je de verzekering die het best bij jou past opzoeken via PriceWise .

Fysiotherapie

Van manuele therapie tot begeleid sporten. Wat mij betreft onmisbaar als Air-girl en natuurlijk ideaal wanneer je veel achter een computer werkt. Ook psychosomatische fysio vind ik een aanrader. Je leert er je lichaam beter te gebruiken en je energie beter te beheersen en peilen. Ik ken bijna geen mensen met astma of allergie die wèl verantwoord met hun energielevel omgaan, doen dus!

Hoe fysio helpt bij benauwdheid
Fysiotherapie voor je longen

Osteopathie

Waarom dit onder alternatieve geneeswijzen valt snap ik echt niet, maar het masseren van o.a. je darmen waardoor je geen last meer van je stoelgang enz hebt is zo fijn als je door voedselallergie of coeliakie een ontregeld lichaam hebt.
 Tips voor gezondere darmen

Acupunctuur, orthomoleculaire geneeskunde

Zelfs wanneer mijn xolair gecombineerd met prednison mijn lichaam een bommetje maakt, krijgen de acupunctuurnaalden mij rustig. Acupunctuur kan je bijvoorbeeld helpen gewicht te verliezen, spieren ontspannen en slijm op helpen lossen.
Acupuncturist over behandeling bij allergie en astma

Psycholoog

Wist je dat er ook psychologen bestaan die gespecialiseerd zijn in het hebben van een chronische aandoening? als air-girl heb je altijd te maken met het stellen van grenzen, omgaan met onverwachte reacties van je lichaam en heel veel beperkingen. De juiste psycholoog kan je er bij helpen.
 Depressief door allergie en astma

Diëtist

Zijn er veel dingen die je niet mag eten, wil je er zeker van zijn dat je voldoende voedingsstoffen binnenkrijgt of kun je moeilijk op gewicht blijven omdat je vanwege je benauwdheid te weinig eet? Dan is het slim om de vergoedingen voor je voedingsdeskundige in de gaten te houden.

fysio-longen-cfEigen risico

Eigen risico varieert van €385,-  tot € 885,-  Een laag eigen risico lijkt onhandig omdat je verzekering er duurder door wordt. Maar bekijk eens hoeveel je zorg kan kosten. Ik weet dat ik veel medische kosten maak en heb daarom voor het laagste eigen risico gekozen. En met ernstige allergische astma en een berg medicijnen is dat altijd helemaal op.

Restitutiepolis, Naturapolis of Budgetpolis

Bij een restitutiepolis heb je een hele ruime keuze, je bent vrij om te kiezen naar welke allergoloog of longarts je gaat. Wil je de allerbeste zorg ,een ziekenhuis dat al heel veel ervaring met immunotherapie heeft  of tob je al jaren met je allergieën dan zou ik daar voor kiezen. Bij een naturapolis is het de bedoeling dat je naar ziekenhuizen gaat waar je verzekeraar afspraken mee heeft. Het kan zijn dat anders niet alle zorg vergoed wordt.  Bij een budgetpolis heeft de verzekeraar met een select aantal ziekenhuizen afspraken. Bij andere ziekenhuizen krijg je misschien een lagere vergoeding. Dit is goedkoper, maar geeft je weinig vrijheid.

Ben je er een beetje uit wat je wensen zijn? Vink ze aan bij  PriceWise  en kom er op die manier achter welke polis het beste bij jou past.

Alle nieuwtjes, blogs, winacties en tips altijd als eerste in je mailbox? Schrijf je dan in voor onze Airmagazine nieuwsbrief.

Posted by on december 14 2015. Filed under Health, Health care. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

1 Comment for “Chronisch ziek en je zorgverzekering: welke keuze maak je?”

  1. Bedankt voor dit artikel. Ik ging vroeger vaker naar de Osteo, nu kan ik het niet meer betalen. Ik heb ook een duurder pakket gekozen, je weet maar nooit.

Leave a Reply

Vertel het door
Black Friday 2021Black Friday 2021