|

Fit wakker worden met Slaaphappy

Word jij ook vaak wakker door benauwdheid, met pijn in je keel, watten in je hoofd of zelfs een astma aanval? En duurt het uren voor je ‘s morgens op gang komt? Waarschijnlijk zit jouw matras ondanks stofzuigen en luchten vol huisstofmijt en reageer je daar op.

astma-allergie-matrassenBed smeriger dan wc

Hotelbedden blijken uit onderzoek de meeste bacteriën te bezitten van de hele hotelkamer. Ze zijn viezer dan het toilet. Als ik in een hotel slaap merk ik het altijd meteen: Ik kan vanwege mijn astma en allergie niet tegen vieze, oude bedden vol stof en mijt. Het moment dat ik ga liggen krijg ik het benauwd, mijn hele hoofd gaat vol zitten en ik slaap binnen een paar minuten. ‘s Morgens ben ik niet wakker te krijgen en het duurt uren voordat ik een beetje op gang kom.

Thuis gebruik ik mijtwerende hoezen en heb ik een stofvrije slaapkamer met laminaat. Het is een verschil van dag en nacht. Maar toch overkomt het me regelmatig dat ik als ik in bed stap gelijk in slaap val en ’s morgens benauwd ben. Daarom ging ik graag op het aanbod van Slaaphappy in om mijn matrassen te laten reinigen. Cleanen is goed om bacteriën te verwijderen, huisstofmijt verdwijnt,je hebt het wellicht minder benauwd… multifunctioneel dus.

allergie-stof-slaapkamer-saneren

Zoveel huisstofmijt komt er na een snel testje uit mijn matras.

Huismijttest van Slaap Happy

Ik zal je uitleggen hoe het allemaal in zijn werk gaat, je matrassen laten cleanen door Slaaphappy. Slaaphappy komt bij je langs op afspraak. Eerst laat Rudie van Slaaphappy aan de hand van een testje zien hoeveel mijt er in je matrassen zit. Je schrikt je naar! Mijn slaapkamerraam staat iedere nacht en ochtend open, ik gebruik mijtvrije hoezen en toch zat er heel wat spul op het zwarte doekje. Moet je nagaan als je alleen gewone hoezen gebruikt en al je zweet dat in je matras trekt waarmee het de perfecte broedplaats voor mijten wordt.

matrascleaner-asmta-allergieTerwijl ik er alles aan doe mijn huis stofvrij te houden geeft de teststrip toch “matig”aan.

Snel mijtvrij

Met een soort stofzuiger reinigt Slaaphappy je matrassen aan beide kanten. Dit duurt ongeveer een kwartiertje. Daarna spuit hij ook nog je kussens in met een speciale spray die mijt doodt.  Deze spray kun je ook los kopen en gebruiken voor de knuffels van je kind, heel handig.

Slaap jij gezond?

Hoe weet je of je gezond slaapt? Een kussen gaat gemiddeld 3 jaar mee en matras gaat gemiddeld 7 jaar. Maar, uit onderzoek is gebleken dat de gemiddelde Nederlander zijn matras pas na 13 jaar vervangt.  Als je het goed wilt doen vervang je je matras en kussen op tijd en laat je je matras, afhankelijk hoe vaak je lucht, ongeveer eens per jaar opnieuw reinigen.

astma-copd-matras-reinigen

Het resultaat met een gereinigde matras

Nadat mijn matrassen schoongemaakt zijn wordt ik ‘s morgens veel fitter wakker en ook sneller. Ik hoef niet meer twee uur met een liter thee bij te komen. Wat me opviel is dat de spray, die naar sinaasappel ruikt, voor mij te sterk was. Als je niet tegen geurtjes kunt is het handiger om je kussens, nadat ze ingesprayed zijn, even te luchten. Ik ben echt blij met het eindresultaat en kan me goed voorstellen dat het bij iedereen die een huisstofmijtallergie of astma heeft er baat bij heeft.

Nog goedkoper via Airmagazine
Als je nu gebruik maakt van de winteraanbieding krijg je nog eens €10,- extra korting als je aangeeft dat je ze via Airmagazine hebt gevonden. Hoe fijn is dat!

Alle nieuwtjes, blogs, winacties en tips altijd als eerste in je mailbox? Schrijf jedan in voor onze airmagazine nieuwsbrief.

Posted by on januari 22 2013. Filed under cleaning tips, Living. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

2 Comments for “Fit wakker worden met Slaaphappy”

  1. En nu slaapt het als een roosje

  2. dit ga ik binnen kort proberen!

    En miss ook gauw maar eens kijken voor een nieuwe matras.

Leave a Reply

Vertel het door
Black Friday 2021Black Friday 2021