|

De rondingen van Crystal

airmagazine-on-air

“Ik merk nu echt dat ik mij beter voel. Ik vind het goed zoals het nu is, maar mijn grootste angst is dat ik weer op dat oude gewicht kom. Ik had nooit zo door dat ik dik was, maar doordat zoveel mensen tegen mij zeggen dat ik ben afgevallen ben ik er nu wel vrij bewust van. Mensen spreken mij op een andere manier aan en ik was vroeger altijd het dikkertje. Nu hoor ik bij de slanke dennen”.

Voor me stond een meisje die ik al een lange tijd niet gezien had en ze was flink afgevallen. Ik was verbaasd over haar uitspraken. Ik kende haar juist als een meisje die flink lak aan haar gewicht had en zich daar ook naar gedroeg.

Ze bleek niet de enige te zijn. Ook sterren als Jennifer Hudson en Kelly Osbourne, om er maar een paar te noemen, zijn behoorlijk afgevallen en zeggen zich nu geweldig te voelen en zeker niet meer terug willen naar hun oude gewicht. Het staat ze absoluut fabulous, daar echt niet van. Maar ook met een pondje meer vond ik ze nog steeds prachtig.

En nu vraag ik me toch af; wat is dat toch met vrouwen en hun eeuwige struggle met hun figuur/lichaam? Verwacht de maatschappij echt van ons vrouwen dat wij zo slank mogelijk blijven?  Is een slanke den a la Celine van Amstel nou echt mooier dan de rondingen van Crystal Renn op de cover van Vogue?

Het blijft een eeuwige discussie, dat wel. Maar ik denk dat het vooral bij ons vrouwen zelf begint. Hou van jezelf zoals je er nu uit ziet, met dat ene vetrolletje extra. Sport omdat het gezond is. Eet een bordje minder omdat je er zo optimaal van kunt genieten en niet om af te vallen. Smeer dat vetvelletje in met luxe bodylotion in plaats van dat randje vast te houden en misprijzend de spiegel in te kijken. Je wordt er echt geen vrolijker mens van.

Gabourey Sidibe, mijn hoop is op jou gevestigd!

Alle nieuwtjes, blogs, winacties en tips altijd als eerste in je mailbox? Schrijf je hier dan in voor onze airmagazine nieuwsbrief.

Posted by on maart 14 2011. Filed under Des on air, Real life, Real life/Future. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

7 Comments for “De rondingen van Crystal”

  1. Nix miss met rondingen…

  2. Dit soort stukjes doen mij echt beter over mezelf voelen!!! Het blijft inderdaad een eeuwige strijd, maar met de columns van Des komen we sowieso een heel stuk verder!

  3. Heerlijke post weer meid :D

  4. Ik ben het volledig met je eens!

    En toch moet er bij mij nog 15 kilo af :(
    #vrouwenwaanzin

  5. heee slanke den, toffe foto’s joh.

Leave a Reply

Vertel het door
Black Friday 2021Black Friday 2021