|

Opruimen: geef jezelf ruimte

Je kasten kunnen niet meer dicht, je slaapkamervloer ligt bezaaid met spullen en je bureau is bezaaid met stapels papier. Herkenbaar? Ruim je huis eens goed op en help jezelf en anderen met jouw oude spullen. Je houdt er een goed gevoel en waarschijnlijk wat geld aan over èn een opgeruimd huis is eter voor je astma en allergie.

Stoffige kasten en kamers

Propvolle kasten in huis. Stapels kleding in de slaapkamer, een kast met veel, heel veel schoonmaak -spullen. Een keukenkast vol met pakjes over-de-datum eten, om over de grote hoeveelheid glazen en borden nog maar te zwijgen. Net als de apparaten die al jaren onder het stof staan te wachten totdat ze gebruikt worden. Je boekenkast vol met ongelezen, stoffige boeken. En ga zo maar door…
Bij veel mensen ziet het huis er zo uit. Veel spullen die eigenlijk (bijna) nooit gebruikt worden en stof staan te vangen. Totdat je een keer gaat verhuizen, wordt er vaak weinig opgeruimd. Dit terwijl je heel veel tijd kunt besparen met een opgeruimd huis.

Waarom ruim je niet op?

Ik hoor je denken: “Opruimen kost ook veel tijd hoor.” Dat klopt en het levert nog veel meer op. Het levert je tijd op. Het levert je geld op. Als je minder spullen hoeft te onderhouden en minder miskopen hoeft weg te gooien, gaat dit je geld opleveren.En, ook belangrijk: hoe minder je hebt en hoe opgeruimder het is, hoe minder last jij hebt van je astma of huisstofmijt! Aan de slag!

Verkoop je spullen!

De spullen die jij al maanden niet hebt gebruikt, kunnen nog prima zijn voor iemand anders. Wie weet is er iemand juist op zoek naar dat ene boek dat bij jou stof staat te happen. Verkopen die handel.

Organiseer een rommelmarkt in jouw eigen huis
Kies de traditionele vorm en sta op de rommelmarkt bij jou in de buurt
Denk aan websites als Marktplaats, Speurders, Bol, etc.
Ga met gouden of zilveren sieraden naar speciale juweliers die sieraden inkopen
Denk aan winkels als Cash Converters, tweedehands kledingzaken, de Slegte voor je boeken
Briefje in de supermarkt

Geef je oude kleding en bladen weg!

Dan zijn er nog spullen die je een nieuw leven gunt en waar je geen geld voor wilt krijgen. Je weet dat er mensen zijn die het kunnen gebruiken.

Dierenasiels en dierenambulances zijn erg blij met oude handdoeken en beddengoed Kleding inzamelpunten van o.a. het Leger des Heils
Organiseer met de feestdagen: ‘Doorgeef-Sinterklaas’ of ‘Vintage Christmas Gifts’
Maak een ander blij in de Facebook groep ‘Ik geef weg’
Geef spullen weg aan vrienden en familie
Scholen
Kringloopwinkels
Repair Cafés (bijna alles kan gemaakt worden)
Leesvoer voor in de wachtkamer van de tandarts, huisarts, longarts etc.

woontrend-2011-stolpGenieten van je stofvrije huis

Als spullen echt versleten zijn, dan gooi je ze in de prullenbak of breng je ze naar het grofvuil. Je allermooiste spullen stel je volgens de laatste woontrend tentoon in een vitrine of plaats ze onder zo’n trendy stolp. En nu je huis opgeruimd is, kan jij volop genieten. Want je hebt voortaan veel minder schoon te maken, minder stof in huis,anderen een plezier gedaan en meer ruimte in je huis en hoofd.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, items, winacties?
Schrijf je hier in voor de Airmagazine nieuwsbrief!

Aanbevolen artikelen:

Posted by on november 6 2012. Filed under Real life, Real life/Future. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

1 Comment for “Opruimen: geef jezelf ruimte”

  1. Goeie tips hoor! Ik heb ook pas mijn halve huis leeg geruimd. En mijn mooie spullen in een vitrine gezet, is veel gezonder ook.

Leave a Reply

Vertel het door

We mogen weerWe mogen weer
Cadeauwinkel