|

Rode Zara pump wringt

airmagazine-des-astma-allergie

Vriendin R. was laatst een beetje chagerijnig. Kan gebeuren. Haar vader kwam langs. Om 3 uur ’s middags. Geïrriteerd dat ze was! Ik snapte nog niet helemaal waarom, want vriendin R. is mevrouw gastvrijheid zelve.  Totdat ze een mailtje stuurde. “Weet je Des, ik schaam me een beetje. Maar ik heb voor mijn gevoel al zolang geen weekendje voor mezelf gehad. En ik had zo ’n zin in deze zaterdag helemaal voor me alleen. En dan komt mijn pa langs. Erg he, dat ik zo denk.”

des on air-weekend-agendaJe kent het wel. Doordeweeks ’s avonds iets inplannen doe je liever niet, dus verplaats je alles naar het weekend. Met als gevolg dat je hele weekend planning overvol is en je op maandagochtend als een dooie zwerver achter de computer zit. Waardoor je je afvraagt of je eigenlijk wel fatsoenlijk weekend heb gehad.

Daardoor snak ik soms naar een heel weekend, helemaal voor mij alleen. En met een heel weekend bedoel ik dus van vrijdag tot en MET de zondagavond als ik naar bed ga, helemaal alleen voor mij.

Wat doe je dan in dat hele weekend (2 dagen!! Alleen voor jezelf!!) in hemelsnaam? Een beetje bankhangen? Huis schoonmaken? Internetten? Of gewoon…helemaal..zeg maar…goh..hoe heet dat ook nog weer….niets doen?

En daar wringt natuurlijk mijn fijne nieuwe rode Zara pump. Wie doet er nou tegenwoordig…niets? En hoe…in hemelsnaam, want dat is eigenlijk nog het ergste..hoe verdedig je jezelf tegenover anderen, tegenover je familie, je vriendinnen, die ene kennis die je al tig maanden niet hebt gezien dat je dit weekend niets, maar dan ook niets wil afspreken omdat je…NIETS wil doen?

Ik mailde vriendin R. erover terug. Dat ik haar heel goed begreep. Dat ik vorig weekend een feestje had, dit weekend een vrijwilligers date en volgend weekend een afspraak met een andere vriendin. Dat zijn dus 3  van de 4 weekendjes die een maand kan hebben die niet voor mij alleen zijn.
En dat het eigenlijk belachelijk is dat wij, wij stoere sterke vrouwen, ons moeten verdedigen voor een vrij weekendje.
des on air-vrij weekendDaarom doe ik dit weekend niets. Of je moet langs willen komen of een leuk idee hebben. Bellen, twitteren, of mailen kan ook.

Alle nieuwtjes, blogs, winacties en tips altijd als eerste in je mailbox? Schrijf je hier dan in voor onze airmagazine nieuwsbrief.

Posted by on februari 1 2011. Filed under Des on air, Real life, Real life/Future. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

9 Comments for “Rode Zara pump wringt”

 1. Herkenbaar en zo leuk geschreven!! (=

  Ik wil ook weleens NIETS doen… lang niet gedaan… zucht.

 2. We kunnen ook samen een HEEL weekend niks doen. I love

 3. Ik heb het mezelf aangeleerd. Dat ik gewoon zeg: “Sorry, dit weekend ff niet, want ik hebt het zo ontzettend druk!” En heb er altijd begrip voor terug gekregen en zo niet, dan niet toch? Wie zijn zij om jouw agenda in te delen? Jij bent toch degene die dat ding mee moet zeulen en alles erin moet zetten? Dan heeft niemand het recht om te zeggen dat jij niet eens tijd voor jezelf in mag plannen. DUS! Gewoon doen! en als een heel weekend niet lukt, dan toch heerlijk de zondag? Dagje film kijken, boeken lezen, bakken, voor je uit staren, slapen…

  • ja jeutje. je hebt natuurlijk helemaal gelijk. maar het echt doen he. Vooral als ik weer eens een kennis/vriendin lang niet heb gezien. Dan denk ik: anders wordt het weer geschoven naar over tig maanden. Laten we het maar dit weekendje doen, want ik heb toch niets.

   Maar gewoon inplannen dus. Ik moet het gewoon in mijn agenda zetten ja.

 4. Het is echt te bizar Des maar tegelijkertijd dat jij dit blog schreef, heb ik het mijne ook geschreven…. over HETZELFDE onderwerp!

 5. Hahaha nou ik hoop niet het hele jaar hoor Des :-)

Leave a Reply

Vertel het door
Black Friday 2021Black Friday 2021