|

Topjob: Graziella Ferraro

Airmagazine interviewt voor Topjob mensen met een superleuke baan, veel ambitie en een longaandoening, allergie, overgevoeligheid of andere lichamelijke beperking. Want je bent niet wat je hebt en life is what you make it!  Vorige keer mochten we al in haar prachtige tas kijken voor een What’s in my bag, deze keer praten we met styliste Graziella Ferraro over haar ambities,werk en gezondheid.

Kun je iets over jezelf vertellen?
Ik ben Graziella Ferraro en ben allround styliste. Ik doe de styling van verschillende bekende Nederlanders en voor videoclips, maar ik verzorg ook de styling voor shoots in bladen en personal shopping.

air-girl-graziella-styliste

Je hebt o.a. coeliakie en allergie. Hoe heeft dat invloed op jouw dagelijks leven?
Coeliakie heeft zeker invloed op mijn leven omdat ik heel voorzichtig moet zijn met voedsel en daar continu mee worstel. Ik sta vaak op sets  waar er geen rekening gehouden wordt met het feit dat ik niet tegen gluten kan. Gluten zitten bijna overal in, dus dat is erg lastig. Ook als ik in een restaurant ga eten is het moeilijk. Soms eet ik per ongeluk toch iets waar gluten in zitten en dan ben ik zo ziek dat ik alleen maar op bed wil liggen, het liefst twee dagen lang. Wat dan niet kan, omdat ik gewoon moet werken. Verder heb ik erg veel last van mijn ogen,  als ik een allergische reactie voel opkomen gebruik ik zyrtec (anti-histamine).

Heb je heel je leven al last gehad van je aandoeningen?
Ik had altijd al spastische darmen. Op mijn vijftiende is dat door stress verergerd. Een aantal jaren later heb ik dat door een antroposofisch arts laten onderzoeken en zo is er uitgekomen dat ik coeliakie heb.

Kun je ons vertellen hoe je begonnen bent met styling?
Ik studeerde politicologie en toen ik met mijn scriptie bezig was werd ik gevraagd om een tv programma met Rolf Wouters te presenteren. Zo kwam ik een beetje in die wereld terecht. Ik was schoonheidsspecialiste en werkte o.a. voor House of Orange toen Jorinde Moll mij vroeg of ik haar styling wilde doen.

Met wie heb je allemaal samengewerkt?
Ik heb de styling verzorgd voor heel veel mensen, bijna teveel om op te noemen. Yolante Cabau van Casbergen, Candy Dulfer, Jorinde Moll, Armin van Buren en Nadia Palese bijvoorbeeld.

interview-graziella-ferraroWaarin onderscheidt jouw stijl en werkwijze zich van anderen?
Ik ben een gevoelsmens en werk vaak één op één. Met klanten wil ik niet alleen een werk- maar ook een persoonlijke relatie opbouwen, kijken wat de ander wil en wat voor persoon het is. Verder wil ik de klant altijd laten kiezen, dus zorg ik dat ik altijd teveel kleding bij me heb

Heb je voorbeelden (helden) in de wereld die mode heet?
Rachel Zoë vanwege haar smaak, haar boho chic stijl lijkt wel op die van mij. Giovanna Batagglia van de Italiaanse Vogue en Marguerita Missoni.

Welke celebs zou je nog weleens onder handen willen nemen?
Prinses Maxima
mag wel wat pittiger wat mij betreft. Ze moet zich natuurlijk aan het protocol houden, maar ik zou haar graag restylen. En de lezers van het NOS journaal!

Je werkt enorm veel en bent altijd onderweg. Hoe doe je dat met je coeliakie en allergie?
Het is vaak een kwestie van  hopen dat er eten voor me is. Ik kan niet altijd vragen om rekening met mijn gluten intolerantie te houden, dus ik neem ook wel eens zelf eten mee.

Waar wil je over 3 jaar zijn?
Dan wil ik mijn PR bureau , Luxury 4 Life, dat pas 9 maanden bestaat,naar het buitenland. En ik wil onmisbaar zijn bij mijn styling opdrachten,  zodat mijn assistenten meer kunnen doen.

Waarom vind je dat jij een topjob hebt?
Omdat ik elke dag op een andere plek werk. Ik vind het heel inspirerend om verschillende mensen te ontmoeten en met leuke creatievelingen samen te werken.

Posted by on december 20 2011. Filed under Future, Real life/Future, Topjob. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

1 Comment for “Topjob: Graziella Ferraro”

  1. Wow van politicologie naar styliste! Apart maar niet minder stoer :)!

Leave a Reply

Vertel het door
Black Friday 2021Black Friday 2021