|

Salty Girls; meiden met CF

Mei is de Cystic Fibrosis awareness month, en dat is dit jaar bijzonder goed te merken. Fotograaf Ian Pettigrew is het “Salty Girls” project gestart en dat staat goed in de belangstelling.airmagazine-cf-taaislijmziekte

Fotograaf met taaislijmziekte

De fotograaf, die overigens ook zelf taaislijmziekte heeft, was net klaar met zijn vorige boek Just Breathe, toen hij besloot een nieuwe actie te starten. Salty Girls, wat ook wel refereert naar het zoutere zweet dat cystic fibrosis veroorzaakt, zet meiden met deze ziekte in de spotlight.

Lees ook: Cystic Fibrosis uitgelegd

Lees ook: Een dag met cf

Strijdlustige foto’s

Mensen met taaislijmziekte vallen normaal gesproken niet op, het is geen zichtbare ziekte, terwijl het wel emotionele littekens kan achterlaten. Door onthullende foto’s te maken van meiden met cf laat hij zien wat voor een schoonheid en tegelijkertijd vechtlust deze meiden in zich hebben. De littekens die de ziekte kan veroorzaken worden zichtbaar.

Lees ook: Gezond blijven met CF

Aandacht voor imperfectie

Salty Girls bestaat op dit moment uit een losse fotoserie en shirts, het plan is om de fotoserie in een boek te verwerken. Naast het aandacht vragen voor de ziekte is het doel van de actie om de publieke taboe op onvolmaakte lichamen weg te halen. Het zijn vrouwen met littekens van bijvoorbeeld infusen of transplantaties, littekens die normaal zorgvuldig verhuld worden onder kleding. De trotse meiden in de fotoserie maken dit bespreekbaar. Daarnaast probeert Ian door volwassen meiden op de foto te zetten, de opvatting dat cf een kinderziekte is uit de wereld te helpen. Nog te veel mensen denken dat je met de ziekte hooguit een jaar of twintig wordt.

Het project is onder andere te vinden op de site van Ian.

airmagazine-cf-taaislijmziekte

airmagazine-cf-taaislijmziekteWil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, items, winacties?
Schrijf je hier in voor de Airmagazine nieuwsbrief!

Posted by on mei 8 2015. Filed under Art, Featured, Found. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

Leave a Reply

Vertel het door
Black Friday 2021Black Friday 2021